Wil je weten wie er gewonnen heeft… dan zul je het filmpje moeten kijken, want ik verklap het niet.
Nick heeft het lekker simpel gehouden. De basis was heerlijk stoofvlees van een wild zwijn met als belangrijkste toevoegingen Westmalle en knolselderij. Nicks belangrijkste tip, snij alles grof. Omdat het lang op staat, voorkom je dat alles tot moes kookt.

Nicks Stoofschotel
Deze door Nick zelfgemaakte stoofschotel is overheerlijk!
Equipment
- Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
Ingrediënten
- 1 Kilo stoofvlees
- 1 knolselderij
- laurier
- tijm
- rozemarijn
- 3 Westmalle dubbel
- ½ winterwortel
- handje krielaardappels
- 1 grote ui (of 2 kleine uien)
- 2 tenen knoflook
- handje bloem
- roomboter
- peper
- zout
Instructies
- Snijd het stoofvlees in grove stukken en bestrooi het met peper en zout.
- Smelt de roomboter en bak het stoofvlees mooi bruin.
- Voeg een grof gehakt uitje en de knoflook toe en bak tot de uitjes mooi glazig zijn.
- Snijd ondertussen de overige ingrediënten in grove stukken. snijd je het te klein, dan kookt het tot moes en dat zou jammer zijn.
- Voeg het bier, de kruiden en de overige groenten toe.
- Laat het geheel op een laag vuurtje in ruim twee uur langzaam gaar sudderen.
- Nu de stoofschotel op staat, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.
- Bind het geheel met wat bloem.
Video
Nutrition
Serving: 100gCalorieën: 433kcalKoolhydraten: 18gProteïne: 58gVet: 13gNatrium: 309mgKalium: 1405mgVezels: 4gSuiker: 4gVitamine C: 15mgIJzer: 6mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!
2 reacties
Van de week hebben we voor het eerst gekookt in de DO (8 liter pan), met dit heerlijke recept!
We hebben er nog iets meer wortels doorheen gedaan, en champignons toegevoegd.
En wat was het heerlijk!
En wat een leuke website heb je 🙂
Ha Marieke,
Tof te horen dat je voor het eerst in een DO gekookt hebt. Ik hoop dat er nog vele maaltijden volgen en dat het je lukt om van de ‘natte gerechten’ zoals deze over te stappen naar de (moeilijkere) droge gerechten zoals brood en andere zaken waar weinig vocht in zit.
Let dan vooral op je onderwarmte. Liever laag en traag dan hard en zwart.
Goed te horen dat je zelf recepten naar smaak aanpast. OP die basis is mijn hele recepten repertoire wel een beetje gebaseerd. Een beetje van je zelf eneen beetje van de kampvuurkok om maar met ‘maggi’ te spreken.
Tot kooks,
Arriën