Top
 
 / Recepten  / Nicks Stoofschotel
7 jan

Nicks Stoofschotel

Wat doe je wanneer je als Kampvuurkok gevraagd wordt door je helden of je mee wilt werken aan “Dumperteten”? Gelijk keihard JA roepen natuurlijk! En voor ik het wist trok ik de deur van mijn zolderkamer dicht om op verzoek van Dumpert op een prachtig mooie winterdag met Nick en Sylvana aan de kook te gaan.

Dit was een geweldige ervaring waar ik met veel plezier op terug kijk. Samen met de Dumpert crew en mijn helden Nick en Sylvana hebben we enorm veel lol gehad. Nick is echt een beer van een vent met volgens mij een heel klein hartje! Koken doet hij echt graag. Hij kan het goed en de passie spat er van af, niet alleen qua koken.

Wil je weten wie er gewonnen heeft… dan zul je het filmpje moeten kijken, want ik verklap het niet.

Nick heeft het lekker simpel gehouden. De basis was heerlijk stoofvlees van een wild zwijn met als belangrijkste toevoegingen Westmalle en knolselderij. Nicks belangrijkste tip, snij alles grof. Omdat het lang op staat, voorkom je dat alles tot moes kookt.

Scan de QR-code voor het filmpje.

Pin recept Recept afdrukken
Personen :4 personen

Nicks Stoofschotel

  
5 van 5 stemmen
Deze door Nick zelfgemaakte stoofschotel is overheerlijk!
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 30 min
Bereiding 2 uur
Totaal 2 uur 30 min
Onderwarmte :Matig houtvuur
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Moeilijk - makkelijk Gemiddeld

Ingrediënten

  • 1 Kilo stoofvlees
  • 1 knolselderij
  • laurier
  • tijm
  • rozemarijn
  • 3 Westmalle dubbel
  • ½ winterwortel
  • handje krielaardappels
  • 1 grote ui (of 2 kleine uien)
  • 2 tenen knoflook
  • handje bloem
  • roomboter
  • peper
  • zout

Materiaal

Instructies

  • Snijd het stoofvlees in grove stukken en bestrooi het met peper en zout.
  • Smelt de roomboter en bak het stoofvlees mooi bruin.
  • Voeg een grof gehakt uitje en de knoflook toe en bak tot de uitjes mooi glazig zijn.
  • Snijd ondertussen de overige ingrediënten in grove stukken. snijd je het te klein, dan kookt het tot moes en dat zou jammer zijn.
  • Voeg het bier, de kruiden en de overige groenten toe.
  • Laat het geheel op een laag vuurtje in ruim twee uur langzaam gaar sudderen.
  • Nu de stoofschotel op staat, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.
  • Bind het geheel met wat bloem.

Video

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 433kcal | Koolhydraten: 18g | Proteïne: 58g | Vet: 13g | Verzadigd vet: 4g | Cholesterol: 155mg | Natrium: 309mg | Kalium: 1405mg | Vezels: 4g | Suiker: 4g | Vitamine A: 1274IU | Vitamine C: 15mg | Calcium: 126mg | IJzer: 6mg
No Comments

Leave a Reply