fbpx
Top
 
 / Recepten  / Nicks Stoofschotel
7 jan

Nicks Stoofschotel

Wat doe je als je als kampvuurkok gevraagd wordt door je helden of je mee wilt werken aan “Dumperteten”? Gelijk keihard JA roepen. En voor ik het wist trok ik de deur van mijn zolderkamer dicht om op verzoek van Dumpert op een prachtig mooie winterdag met Nick en Sylvana aan kook te gaan.

Scan de QR-code voor het filmpje.

Een geweldige ervaring waar ik met veel plezier op terug kijk. Samen met de Dumpert crew en mijn helden Nick en Sylvana hebben we enorm veel lol gehad. Nick is echt een beer van een vent met volgens mij een heel klein hartje! Koken doet hij echt graag. Hij kan het goed en de passie spat er van af, niet alleen qua koken.

Wil je weten wie er gewonnen heeft …. dan zul je het filmpje moeten kijken want ik verklap het niet.

Nick heeft het lekker simpel gehouden. De basis was heerlijk stoofvlees van een wild zwijn met als belangrijkste toevoegingen Westmalle en knolselderij. Nicks belangrijkste tip, snij alles grof, omdat het lang op staat voorkom je dat alles tot moes kookt.

Nodig voor Nick’s stoof

  • 1 kg stoofvlees
  • 1 knolselderij
  • laurier
  • tijm
  • rozemarijn
  • 3 Westmalle dubbel
  • 1/2 winterwortel
  • handje kriel aardappels
  • 1 grote of twee kleine uien
  • 2 tenen knoflook
  • handje bloem om te binden
  • roomboter
  • peper & zout naar smaak

De bereiding van Nick’s stoof

  • Snij het stoofvlees in grove stukken en bestrooi het met peper en zout.
  • Smelt de roomboter, en bak het stoofvlees mooi bruin.
  • Voeg een grof gehakt uitje en de knoflook toe en bak tot de uitjes mooi glazig zijn.
  • Snij ondertussen de overige ingrediënten in grove stukken. (snij je het te klein dan kookt het tot moes en dat zou jammer zijn)
  • Voeg het bier de kruiden en de overige groenten toe.
  • Laat het geheel op een laag vuurtje in ruim twee uur langzaam gaar sudderen.
  • Bind het geheel met wat bloem

Alle ingrediënten uitgestald

No Comments

Leave a Reply

16 − 8 =