Top
 

American Pancakes

 / Recepten  / American Pancakes
16 mrt

American Pancakes

Ontbijt met pannenkoeken kennen wij niet zo. Toch hebben die Amerikanen het nog niet zo gek bekeken. Onderstaand recept is goed voor heerlijke luchtige American pancakes. Wanneer je ze serveert maakt niet zo veel uit, ze kunnen altijd!

Lekker met stroop, jam suiker, suiker/kaneel, ijs, verse vruchten, kortom een zeer breed inzetbaar gerecht!

Het verschil met de traditionele pannenkoek is dat deze pannenkoeken flink rijzen en erg luchtig zijn!

Nodig:

  • 200 gr bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 2 el suiker
  • 250 ml melk
  • 50 ml azijn
    (Inplaats van melk en azijn kun je ook 300ml karnemelk gebruiken)
  • 1 tl baksoda, ook wel bekend als natriumbicarbonaat
  • 1 ei
  • 50 gr (room)boter (gesmolten)

Bereiding:

Meng eerst alle droge ingrediënten en voeg daarna de natte ingrediënten geleidelijk toe terwijl je met de garde er een glad beslag van roert. Let op dat je dus NIET alle vloeibare bestandsdelen in één keer toegevoegd!

Bak vervolgens in een klein koekenpannetje pannenkoekjes van circa 12 cm doorsnee.

Zelf gebruik ik hiervoor 4 kleine gietijzeren koekenpannetjes met een doorsnee van 12 centimeter. Juan en Nicole (zwager en zus, reuze  bedankt!) hebben deze voor mij op een rommelmarkt gescoord voor een paar euro.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.