Top
 

Salade van Vergeten Groenten

 / Recepten  / Salade van Vergeten Groenten
20 apr

Salade van Vergeten Groenten

vergeten-groentenVergeten Groenten liggen niet achterin je koelkast omdat je ze vergeten bent ;). In deze salade van vergeten groenten gebruiken we groenten die vroeger veel gegeten werden maar inmiddels uit de mode zijn.

Salade van Vergeten Groenten leent zich uitstekend voor grote groepen. In plaats van in een Dutch Oven zou je het ook in een kuil klaar kunnen maken. Zie Kuil koken.

Heb je het gerecht eenmaal geproefd dan snap je niet meer waarom ze de vergeten groenten ooit vergeten zijn! Vergeten Groenten zijn fantastisch, ga lekker aan de slag en verbaas je!

Mist er een groente dan is dat geen probleem. Eventueel zou je ook aardappels of zoete aardappels of casave in dit gerecht kunnen verwerken maar ….. dat zijn geen vergeten groenten ;-).

Nog wel een belangrijke tip, snijdt de groenten niet te fijn. Ga qua maat tussen friet en Vlaamse friet in zitten.

(Met dank aan www.hetbuiten.nu)

Nodig voor Salade van Vergeten Groenten:

  • 3 Rauwe Bietenvergeten-groenten
  • 3 Winter wortelen
  • 1 Knol Sederij
  • 3 Pastinaken
  • 3 schorseneren
  • 4 topinanboeren (aardperen)
  • 3 takjes Peterselie
  • 6 Eetlepels olie
  • 6 Eetlepels Balsamicoazijn
  • Zout en Peper naar smaak.

Bereiding van Salade van Vergeten Groenten:

  • Gebruik de Dutch Oven waar de groenten in gebakken worden als schaal, dat scheelt je straks in de afwas. Behalve de Dutch Oven en een schaaltje voor de gehakte peterselie heb je dan alleen wat snijplanken en messen nodig.
  • Was alle groenten voor je ze schilt, na het schillen kun je ze beter niet meer wassen. Zorg in elk geval dat je de groente na het snijden niet meer hoeft te wassen. (De groente wordt anders zo vochtig dat bakken niet meer lukt, het wordt dan koken en dat is niet de bedoeling)
  • Snijd alle groente overlangs in repen, “maatje” Vlaamse friet. Zeker niet fijner want dan wordt het straks een slappe hap.
  • Alle gesneden groenten verzamel je in de Dutch Oven.
  • Schenk er een lekkere scheut olijfolie over en voeg peper en zout van de molen toe.
  • Hussel het goed door elkaar, de groente moet glimmen van een dun laagje olie.
  • Zet je Dutch oven op met matig onderwarmte en een volle ring briketten op het deksel en bak de vergeten groenten in 45 tot 60 minuten gaar.
  • Was nu alle spullen die je niet meer nodig hebt af en ruim ze op waar je ze gevonden hebt.vergeten groenten 6
  • Als alles gaar is strooi je er lekker vers gehakte peterselie overheen en spuit je er wat balsamico creme overheen.
  • Roeren hoeft niet, op het moment dat men gaat opscheppen wordt alles vanzelf goed verdeeld.

De Groentesalade wordt lauw gegeten.

No Comments

Leave a Reply