Top
 
 / Activiteiten  / Kuilkoken
11 mei

Kuilkoken

Kuilkoken is een van de meest wonderlijke dingen die ik tot nu toe gedaan heb. Het is super spannend je eten te begraven, vervolgens uren “niets doen” en dan met zijn allen de kuil open maken.

Het eten moet echt drie á vier uur in de kuil garen. Een soort ondergrondse sous-vide. Kook je op die manier met een groep dan kan de groep dus na het koken een activiteit gaan doen. Bij terugkomst als iedereen moe is is het eten klaar! Hoe gaaf is dat!!

Het resultaat ……. laat zich niet beschrijven, echt helemaal te gek. De Maori’s noemen het een Hangi en koken op die manier voor een heel dorp tegelijk! Kuil koken stamt al uit de prehistorie en overal op aarde zijn er volken die het elk op hun eigen manier doen.

Door de kuil goed af te dekken gaat er geen vocht verloren, het resultaat is super mals. Er circuleren filmpjes op internet waar men eerst een open pan met groenten in de kuil plaatst, daar op een rooster, daarop een aantal bladeren met gaten zodanig dat het vleesnat de groenten bedruipt.

Bij een andere techniek worden de groenten weer op het vlees geplaatst.

Comments
  • Joris
    13/05/2018, 17:41

    Leuk idee, maar jullie vermelden niet wat het voor bladeren zijn en waar ze te koop zijn.

Leave a Reply