fbpx
Top
 
 / Recepten  / Deegkorst van Hartige Piedeeg
19 feb

Deegkorst van Hartige Piedeeg

De Engelsen zijn bekend om hun hartige taarten. Hier is de basis van een Pie-deeg. Gebruik zelf je fantasie om er wat moois van te maken. Een dakje van deeg op een gevulde pompoen maakt het extra feestelijk. Stoofvlees wordt nog lekkerder met een dak van deeg! Witte kool wordt een verrassing met een deegkorst.

Het leent zich als je buiten kookt vooral voor de wat koudere dagen, het deeg moet namelijk niet te warm en te zacht worden.

Pin recept Recept afdrukken
Personen :12 personen

Deegkorst van Hartig Piedeeg

  
5 van 3 stemmen
De Engelsen zijn bekend om hun hartige taarten, hier de basis van een piedeeg.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 5 min
Bereiding 30 min
Totaal 35 min
Bovenwarmte :Eén aaneengesloten ring briketten aan de buitenrand van de deksel
Onderwarmte :1/5 van de bovenwarmte
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Tussendoortje
Keuken Engels
Trefwoord Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Eenvoudig

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 200 gram reuzel als je er aan kunt komen, anders roomboter
  • 50 gram fijn geraspte kaas grozette is ideaal
  • tijm (alleen de blaadjes)
  • 2 eieren
  • 1 scheut melk

Materiaal

Instructies

  • Meng de droge delen met de reuzel of roomboter tot een deeg dat doet denken aan broodkruimels.
  • Voeg de eieren en een scheut melk toe en kneed in een zo kort mogelijke tijd tot een bal. Ga het deeg vooral niet langer kneden dan strikt noodzakelijk is.
  • Rol de deegbal uit tot een dikte van 0,5 cm.
  • Bedek je gerecht in de Dutch Oven met het deeg en bak het gaar, lees 'mooi bruin', in circa 30 minuten.
  • Je kunt met de resten deeg vlechtjes, letters en andere versieringen maken. Je kunt met een vork patronen in het deeg maken,. Kortom, wees creatief en leef je lekker uit om er een mooi feestelijk geheel van te maken.
  • Zodra je deeg in de Dutch Oven zit kan je je gebruikte spullen afwassen en terugzetten waar je ze vandaan hebt.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 298kcal | Koolhydraten: 32g | Proteïne: 6g | Vet: 16g | Natrium: 156mg | Kalium: 63mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g | IJzer: 2mg
No Comments

Leave a Reply