Top
 

Gevulde pompoen

 / Recepten  / Gevulde pompoen
27 okt

Gevulde pompoen

Ik ben nooit echt enthousiast geweest over pompoen. Toen ik dit recept voor het eerst proefde is dat direct veranderd. Niet alleen ik ben enthausiast over dit recept, ook anderen met wie ik dit gegeten heb zijn inmiddels zeer te spreken over dit gerecht.

De zoete smaak van pompoen combineert fantastisch met de prei vulling en als je een lekkere pittige kaas kiest haalt dit het geheel erg mooi op.

Het oorspronkelijke recept komt uit het boek “Veg!” van Hugh Fearnley-Whittingstall.

Nodig

  • 1 kleine pompoen
  • 1,5 prei
  • 1 teen knoflook
  • 150 gr Gran Pardano of andere harde kaas met sterke smaak
  • Turkse yoghurt
  • Takje tijm of rozemarijn
  • peper en zout

Bereiding

  • Begin met de bereiding van de prei, laat het “kontje” aan de prei zitten en snij de prei in de lengte door. Was nu de prei (op deze manier kan dat zonder vergiet) en snij de prei na het wassen in fijne ringen en verzamel deze in een grote schaal.
  • Snipper het stukje knoflook en voeg deze toe aan de fijngesneden preien.
  • Één persoon kan nu de prei gaan wokken. De rest gaat verder met de pompoen en het raspen van de kaas.
  • Bak de prei en de knoflook in kleine porties in de wok circa 10 minuten per portie totdat de prei lekker zoet smaakt. Als alle prei gebakken is doe gooi je alle prei in de wok en voeg je 2 eetlepels Turkse yoghurt toe. Vervolgens breng je de prei goed op smaak met peper en zout.
  • Als het goed is hebben de anderen inmiddels de kaas geraspt, roer deze door de prei.
  • De rest raspt als eerste de kaas op een grove rasp. Vervolgens gaat de rest verder met de pompoen.
  • Snij (alleen als het nodig is) een heel dun plakje van de bodem van de pompoen zodat deze rechtop blijft staan.
  • Snij het deksel van de pompoen en verwijder de zaden en de zaadlijsten, de wanden blijven in tact.
  • Vul de pompoen met het kaas prei mengsel.
  • Plant (alsof het een boom is) het takje tijm of rozemarijn  midden in de vulling en bak het geheel in een Dutch Oven in circa 50 minuten gaar.
  • Plaats de pompoen op een rooster en zorg voor matig onderwarmte en flink bovenwarmte.
  • Zodra de pompoen op staat in de Dutch Oven is het een goed moment om alle gebruikte gereedschap te verzamelen, af te wassen en op te ruimen waar je het gevonden hebt.

 

No Comments

Leave a Reply