Top
 

Witte kool met dank aan Victor en Jamie

 / Recepten  / Witte kool met dank aan Victor en Jamie
16 okt

Witte kool met dank aan Victor en Jamie

Witte kool bij een feestelijke gelegenheid was voor mij tot voor kort ondenkbaar. Kool was nooit echt een favoriet maar ….. daar is verandering in gekomen.

Witte kool ,et dank aan Victor en JamieToen Victor mijn zoon in Engeland was kocht hij van het kleine beetje zakgeld dat hij mee had het boek “Cook with Jamie”. Victor heeft net als ik ook wat met koken en ik vond het fantastisch en bijzonder dat hij ondanks zijn kleine budget aan me gedacht heeft.

Jamie beschrijft in zijn boek een koolrecept. Dit recept is makkelijk, snel en SUPER LEKKER!!

Als je net als ik dit recept eenmaal geproefd hebt dan zul je het net als ik fantastisch vinden dat Victor dit boek voor me heeft meegebracht.

Nodig voor 8 a 10 personen

  • 1/2 L groenten bouillon (1ablet)
  • 1 witte kool
  • 1 bosje verse tijm
  • 1 pakje spekblokjes (of dikke plakken bacon)
  • peper / zout
  • klontje roomboter / olijfolie (optie)

Witte kool met dank aan Victor en JamieBereiding

  • Snijd de kool in zo fijn mogelijke reepjes. Dit is eigenlijk het grootste geheim, hoe fijner je reepjes des te lekkerder het straks wordt
  • Bak de spekblokjes lekker uit en voeg hier de bouillon op met de tijm aan toe, breng dit aan de kook.
  • Zijn er vegetariers of mensen die halal eten maak dan een portie zonder spek in een 2e DO.
  • Voeg de super fijn gesneden kool toe en laat het geheel 5 minuten op hoog vuur flink koken
  • Laat het geheel nog een tijdje lekker sudderen, minstens 1 uur, (langer mag maar uren hoeft echt niet) tot de kool lekker en zacht van smaak is.
  • Kijk met regelmaat en vul eventueel vocht aan, de boel mag niet droog koken.
  • Maak het geheel op smaak met peper, zout (en eventueel) een klont roomboter of olijfolie.
No Comments

Leave a Reply