fbpx
Top
 
 / Recepten  / Sylvana’s stoofschotel
7 jan

Sylvana’s stoofschotel

Wat doe je als je als kampvuurkok gevraagd wordt door je helden of je mee wilt werken aan “Dumperteten”? Gelijk keihard JA roepen. En voor ik het wist trok ik de deur van mijn zolderkamer dicht om op verzoek van Dumpert op een prachtig mooie winterdag met Nick en Sylvana aan kook te gaan.

Scan de QR-code voor het filmpje.

Een geweldige ervaring waar ik met veel plezier op terug kijk. Samen met de Dumpert crew en mijn helden Nick en Sylvana hebben we enorm veel lol gehad. Sylvana is echt een hele lieve meid met het hart op de goede plaats. Haar stoofschotel was echt helemaal fantastisch, ik ben fan! (Alleen van het eten natuurlijk!)

Wil je weten wie er gewonnen heeft Nick’s stoof of deze stoof van Sylvana …. dan zul je het filmpje moeten kijken want ik verklap het niet.

Sylvana koos er voor haar stoofschotel flink aan de kook te houden en alle ingrediënten goed klein te snijden waardoor er regelmatig water toegevoegd moest worden om aanbranden te voorkomen. De basis waren varkensstoofvlees en rode wijn. Het resultaat was uitstekend, een
mooie stoof, mooi donkerbruin van kleur en prima op smaak.

Nodig voor Sylvana’s stoofschotel

  • 1 kg stoofvlees (wild zwijn)
  • Ruim roomboter
  • 6 kleine uien
  • 6 stengels “ze dacht dat het prei was maar het bleekselderij”
  • 2 flessen rode wijn (max één in het eten)
  • 1 pompoen
  • 2 paprika’s
  • 9 tomaten
  • basilicum
  • 500 gram krielaardappels
  • 1 bakje champignon
  • 3 tenen knoflook
  • 5oo gram aardappels
  • peper & zout naar smaak

De bereiding van de stoofschotel

  • Snij het stoofvlees in grove stukken en bestrooi het met peper en zout.
  • Smelt de roomboter, en bak het stoofvlees mooi bruin.
  • Voeg een fijngehakt uitje en de knoflook toe en bak tot de uitjes mooi glazig zijn.
  • Snij ondertussen de overige ingrediënten in hele kleine stukken. (bij het serveren zijn ze zover uiteen gevallen dat ze zorgen voor een mooie binding van de saus)
  • Voeg de wijn en de overige groenten toe.
  • Laat het geheel minimaal 2 uur flink inkoken.
  • Vul af en toe water bij zodat het niet verbrand.

Alle ingrediënten uitgestald

No Comments

Leave a Reply

veertien − 5 =