Top
 
 / Recepten  / Pizza’s
14 jun

Pizza’s

Zorg voor een mooi buffet met daarop allerlei ingrediënten om pizza’s samen te stellen en laat iedereen zijn eigen pizza opmaken. Op die manier heeft iedereen een pizza die hij of zij zelf gemaakt heeft.

Zelf bak ik ze altijd in een skillet met daarop het deksel van een Dutch Oven. Dit gaat razendsnel. Je kunt ze ook in een gewone Dutch Oven bakken. Houd er dan rekening mee dat je minder onderwarmte nodig hebt omdat het bakproces wat langer duurt dan in een skillet.

Als Kampvuurkok is één van mijn voordeligste arrangementen de Pizza Party, in twee of drie skillets bakken we dan elke vijf minuten zo’n 15 pizza’s gaar. Succes verzekerd. Iedereen rolt zijn eigen pizza en belegt deze naar eigen smaak. Dit zorgt voor een unieke en ongedwongen sfeer en geeft het feest een fantastisch informeel karakter.

Zet er nog een lekkere pasta salade naast en serveer een lekkere appelcrumble toe en het feest is helemaal compleet!

Pin recept Recept afdrukken
Personen :1 persoon

Pizza's (skillet met Dutch ovendeksel)

  
5 van 3 stemmen
Bereid zelf een overheerlijke gepersonaliseerde pizza.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 1 uur
Bereiding 15 min
Bovenwarmte :Eén gesloten ring briketten aan de buitenrand van de deksel
Onderwarmte :⅙ van de bovenwarmte
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Gemiddeld

Ingrediënten

Pizzadeeg

  • 1 KG bloem
  • 6 EL olijfolie
  • 15 gram gist
  • 2 EL suiker
  • 500 ml lauw water
  • 1 TL zout

Basis ingrediënten

  • peper
  • zout
  • ui
  • knoflook
  • oregano
  • basilicum
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • 1 steel bleekselderij

Materiaal

Dutch Oven deksel

Instructies

Pizzadeeg

  • Meng alle droge ingrediënten.
  • Voeg de olijfolie en het grootste deel van het water toe.
  • Kneed het mengsel (minstens 10 minuten) tot een mooi soepel deeg.
  • Voeg het overige deel water aan het deeg toe.
  • Wanneer het deeg na het kneden nog wat plakkerig is, voeg dan nog wat bloem toe.
  • Smeer het deeg met olijfolie in.
  • Zet het deeg afgedekt met bijvoorbeeld een schone theedoek weg op een warme plek. Wanneer het buiten koud is, kan het deeg samen met een metalen bakje waar 2 warme kooltjes in liggen, in de Dutch Oven kist gelegd worden.
  • Laat het deeg 30 minuten rijzen, hoe langer hoe beter.

Klaarmaken van de Dutch oven

  • Middels een brikettenstarter moet er een aantal briketten aangestoken worden.
  • Bij het branden van de briketten kunnen de briketten op de Dutch Oven deksel en onder de Skillet gelegd worden.

Klaarmaken van het basis ingrediënt

  • Snijd een ui zeer fijn.
  • Snijd twee tenen knoflook.
  • Snijd bleekselderij snel fijn.
  • Voeg de gesneden ingrediënten samen met wat peper, zout en olijfolie.
  • Voeg hier de gezeefde tomaten aan toe.
  • Voeg hier wat gehakte oregano en basilicum aan toe.
  • Snijd nu gepersonaliseerde garneringen en serveer ze op een aantrekkelijke wijze.

Bakken van de pizza's

  • Rol het deeg uit tot een zo dun mogelijke pizzabodem. Gebruik een tafel, ruim met bloem bestrooid.
  • Leg de uitgerolde deeg op een bebloemd groot metalen bord.
  • Garneer de pizza met gepersonaliseerde garneringen.
  • Zodra de Skillets warm zijn, kunnen de gepersonaliseerde, zelf opgemaakte pizza's in de Skillet gelegd worden door de pizza van het bebloemde bord in de pan te schuiven.
  • Bak de pizza in ongeveer 10 minuten gaar. Door de pizza even op te lichten met een plamuurmes kan de onderkant van de pizza beoordeeld worden.
  • Bon appétit

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 3750kcal | Koolhydraten: 771g | Proteïne: 109g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 3g | Natrium: 442mg | Kalium: 1213mg | Vezels: 31g | Suiker: 5g | Calcium: 165mg | IJzer: 47mg
No Comments

Leave a Reply