Top
 

Paddenstoelen ragout (10 personen)

 / Recepten  / Paddenstoelen ragout (10 personen)
28 jun

Paddenstoelen ragout (10 personen)

IMG_5166Deze paddenstoelen ragout is heerlijk op een broodje met wat sla er onder. Als hoofdmaaltijd doet deze paddestoelen ragout het ook goed. Heerlijk met rijst en een slade.
Als je weet wat je doet kun je zelf paddestoelen plukken. In de supermarkt of bij de groenteboer is echter ook van alles verkrijgbaar.

Nodig voor de paddenstoelen ragout

  • 1 liter vloeibare margarine (bijvoorbeeld van Alpro)
  • 1 kg bloem
  • 1,25 liter witte wijn
  • 2,5 liter sojaroom (bijvoorbeeld Alpro Cuisine)
  • 2,5 liter groentebouillon
  • 10 uien
  • 10 eetlepels vloeibare margarine (om de champignons en de ui te bakken)
  • 5 kg gemengde paddenstoelen
  • 10 takjes tijm
  • 10 handen verse gehakte peterselie
  • zout & peper

Bereiding van de paddenstoelen ragout :

  • Verhit 1 liter vloeibare margarine en voeg dan de bloem toe. Roer goed door en bak deze roux gedurende 10 minuten, terwijl je regelmatig blijft roeren.
  • Voeg dan de witte wijn, sojaroom en groentebouillon beetje bij beetje toe. Breng zachtjes aan de kook.
  • Snijd de ui en paddenstoelen fijn.
  • Verhit in een andere pan 1 eetlepel vloeibare margarine en fruit hierin de ui 5 minuten. Voeg de paddenstoelen en tijm toe en bak een kleine 10 minuten.
  • Voeg dit samen met de peterselie, zout en peper toe aan de ragout-basis.

 

No Comments

Leave a Reply