Deze Paddenstoelen Ragout is heerlijk op een broodje met wat sla er onder. Als hoofdmaaltijd doet deze Paddenstoelen Ragout het ook goed. Heerlijk met rijst en een salade.Als je weet wat je doet, kun je zelf paddenstoelen plukken. In de supermarkt of bij de groenteboer is echter ook van alles verkrijgbaar.
Ingrediënten
1litervloeibare margarinebijvoorbeeld van Alpro
1kilobloem
1,25literwitte wijn
2,5liter sojaroombijvoorbeeld Alpro Cuisine
2,5liter groentebouillon
10uien
10eetlepelsvloeibare margarineom de champignons en de ui te bakken
5 kilogemengde paddenstoelen
10takjestijm
10handenvers gehakte peterselie
zout
peper
Instructies
Verhit 1 liter vloeibare margarine en voeg de bloem toe.
Roer dit goed door en bak deze roux gedurende 10 minuten, terwijl je regelmatig blijft roeren.
Voeg dan de witte wijn, sojaroom en groentebouillon beetje bij beetje toe en breng zachtjes aan de kook.
Snijd de ui en paddenstoelen fijn.
Verhit in een andere pan 1 eetlepel vloeibare margarine.
Fruit hierin de ui 5 minuten.
Voeg de paddenstoelen en tijm toe en bak dit een kleine 10 minuten.
Voeg dit samen met de peterselie, zout en peper toe aan de ragout basis.
Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.