Top
 

No knead bread

 / Recepten  / No knead bread
25 jun

No knead bread

kno-kneadbreadAls het om broodbakken gaat is er één site op internet die je beslist gezien moet hebben, zoek maar op “Levine brood” en je komt op de site van Levine een bak enthousiasteling die alles wat ze doet keurig gedocumenteerd op haar site zet. Ik ben er nog lang niet op uit gekeken en probeer geregeld recepten van haar. Dit recept heeft zij van de New Yorkse bakker Jim Lahey. Sinds zijn recept in de New York Times heeft gestaan is het wereldwijd een zeer populair recept.

kno-knead breadNo knead bread heeft veel (12 uur of langer) tijd nodig om te rijzen en rijzen gaat het best bij hogere temperaturen. Ga je in de zomer zuidelijk op vakantie of koelt het niet te had af in de nacht dan is dit een leuk recept voor buiten in je DO. Binnen kan het natuurlijk altijd!

Nodig

  • 468 gram tarwebloem
  • 1/4 theelepel droge gist
  • 354 gram water
  • 1 1/4 theelepel zout

Bereiding

  • Meng alle droge ingredienten
  • Roer met een pollepel (of met de hand) het water door de droge ingredienten. Zodra alles klef en plakkerig is stop je
  • Zet afgedekt (minstens 1
    2 uur) weg op een lekker warme plek
  • Vouw het deeg een paar keer om tot een soort bol en leg het weg in een met bloem bestoven theedoek en laat het nog 2 uur rijzen (zoek evt filmpjes op Youtube hoe dit te doen)
  • Verwarm een DO voor en stook deze goed heet
  • Gooi het deeg in de voorverwarmde DO en bak 30 minuten met gesloten deksel
  • Leg een brikettentang of iets anders tussen DO en deksel en bak nog 15 a 20 minuten met open deksel

 

 

Comments

Leave a Reply