fbpx
Top
 
 / Recepten  / No knead bread
25 jun

No knead bread

Als het om broodbakken gaat, is er één site op internet die je beslist gezien moet hebben. Zoek maar op “Levine brood” en je komt op de site van Levine. Dit is een bak-enthousiasteling die alles wat ze doet keurig gedocumenteerd op haar site zet. Ik ben er nog lang niet op uit gekeken en probeer geregeld recepten van haar uit. Dit recept heeft zij van de New Yorkse bakker Jim Lahey. Sinds zijn recept in de New York Times heeft gestaan, is het wereldwijd een zeer populair recept.

No knead bread heeft veel (12 uur of langer) tijd nodig om te rijzen en rijzen gaat het best bij hogere temperaturen. Ga je in de zomer zuidelijk op vakantie of koelt het niet te hard af in de nacht, dan is dit een leuk recept voor buiten in je DO. Binnen kan het natuurlijk altijd!

"No Knead Bread"
Pin recept Recept afdrukken
Personen :12 personen

No Knead Bread

  
5 van 3 stemmen
Brood bakken zonder vieze plakhanden.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 14 uur
Bereiding 55 min
Totaal 14 uur 55 min
Bovenwarmte :Eén aaneengesloten ring briketten aan de buitenrand van de deksel
Onderwarmte :1/5 deel van de bovenwarmte
Gang Banket, Bijgerecht, Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Trefwoord Vegan, Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Gemiddeld

Ingrediënten

  • 468 gram tarwebloem
  • ¼ theelepel droge gist
  • 354 milliliter water
  • 1 ¼ theelepels zout

Materiaal

Instructies

  • Meng alle droge ingrediënten.
  • Roer met een pollepel, of met de hand, het water door de droge ingrediënten. Zodra alles klef en plakkerig is, stop je.
  • Zet het mengsel afgedekt weg op een lekker warme plek voor minstens 12 uur.
  • Vouw het deeg een paar keer om tot een soort bol en leg het weg in een met bloem bestoven theedoek en laat het nog 2 uur rijzen. Zoek eventueel filmpjes op Youtube hoe je doet.
  • Verwarm een DO voor en stook deze goed heet.
  • Doe het deeg in de voorverwarmde DO en bak het brood 30 minuten met gesloten deksel.
  • Nu het brood op staat, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.
  • Leg een brikettentang of iets anders tussen DO en deksel en bak nog 15 à 20 minuten met open deksel.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 1704kcal | Koolhydraten: 357g | Proteïne: 48g | Vet: 5g | Natrium: 512mg | Kalium: 501mg | Vezels: 13g | Suiker: 1g | IJzer: 22mg
Comments
  • Bennie Ponte
    21/10/2015, 19:29

    is het ook handig om aantal briketten of temperaturen bij te vermelden?

    gr, Bennie

Leave a Reply