fbpx
Top
 
 / Recepten  / Mango Courgette Schotel
30 jun

Mango Courgette Schotel

Dat iets simpels echt lekker kan zijn, bewijst deze Mango Courgette Schotel. Het is heerlijk fris en zomers en de combinatie van mango en courgette is uitstekend. Serveer er wat rijst bij en je hebt een complete warme maaltijd!

Pin recept Recept afdrukken
Personen :12 personen

Mango Courgette Schotel

  
5 van 3 stemmen
Een heerlijk frisse en zomerse schotel.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 10 min
Bereiding 30 min
Totaal 40 min
Bovenwarmte :Eén aaneengesloten ring briketten aan de buitenrand van de deksel
Onderwarmte :1/5 deel van de bovenwarmte
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord Vegan, Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Eenvoudig

Ingrediënten

  • 5 courgettes
  • 4 mango's eetrijp
  • 6 puntpaprika groot
  • 1 bos bosui
  • knoflook
  • 1 bos munt (water)
  • peper
  • zout
  • balsamicoazijn

Materiaal

Instructies

  • Snijd de courgette in grove stukken, vier parten over de lengte, dan in blokken.
  • Snipper de bosui, maar houd het wit en groen gescheiden.
  • Hak de knoflook fijn.
  • Fruit het witte deel van de bosui met de knoflook in flink wat olijfolie.
  • Bak de courgette op hoog vuur lekker bruin, zet het daarna even apart.
  • Snijd de puntpaprika eveneens over lengte in vieren en vervolgens in grove stukken, bak ze vervolgens op hoog vuur en blus ze af met balsamicoazijn.
  • Snijd de mango in stukken.
  • Doe alle ingrediënten, behalve het groene deel van de bosui, in de pan.
  • Steek er een bos munt in en laat het lekker door garen in een afgesloten pan.
  • Nu de schotel op staat, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.
  • Voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Serveer het met de rest van de bosui.

Serveertips

  • Serveren met witte rijst, garneren met geroosterde amandelsnippers (optie) en het groene deel van de bosui.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 74kcal | Koolhydraten: 16g | Proteïne: 2g | Vet: 1g | Natrium: 10mg | Kalium: 455mg | Vezels: 3g | Suiker: 14g | Vitamine C: 116mg | IJzer: 1mg
No Comments

Leave a Reply