Bovenwarmte :Eén aaneengesloten ring briketten aan de buitenrand van de deksel
Onderwarmte :1/5 deel van de bovenwarmte
Aantal :12personen
Dat iets simpels echt lekker kan zijn, bewijst deze Mango Courgette Schotel. Het is heerlijk fris en zomers en de combinatie van mango en courgette is uitstekend. Serveer er wat rijst bij en je hebt een complete warme maaltijd!
Ingrediënten
5courgettes
4mango'seetrijp
6puntpaprikagroot
1bos bosui
knoflook
1bosmunt(water)
peper
zout
balsamicoazijn
Materiaal
Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
Instructies
Snijd de courgette in grove stukken, vier parten over de lengte, dan in blokken.
Snipper de bosui, maar houd het wit en groen gescheiden.
Hak de knoflook fijn.
Fruit het witte deel van de bosui met de knoflook in flink wat olijfolie.
Bak de courgette op hoog vuur lekker bruin, zet het daarna even apart.
Snijd de puntpaprika eveneens over lengte in vieren en vervolgens in grove stukken, bak ze vervolgens op hoog vuur en blus ze af met balsamicoazijn.
Snijd de mango in stukken.
Doe alle ingrediënten, behalve het groene deel van de bosui, in de pan.
Steek er een bos munt in en laat het lekker door garen in een afgesloten pan.
Nu de schotel op staat, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.
Voeg zout en peper toe naar smaak.
Serveer het met de rest van de bosui.
Serveertips
Serveren met witte rijst, garneren met geroosterde amandelsnippers (optie) en het groene deel van de bosui.