Top
 
 / Recepten  / Hele Bloemkool met Spek en Room
8 apr

Hele Bloemkool met Spek en Room

Als kind lustte ik geen bloemkool en ook vandaag de dag ben ik er niet dol op. Ik eet het, maar daar is ook alles mee gezegd. Op vakantie in 2009 had ik een aantal recepten meegenomen waaronder dit recept. Zo lust ik wel bloemkool en vind ik het overheerlijk. Het lijkt sterk op een ander bloemkoolrecept waar er een kale bloemkool wordt gestoomd en er een saus bij wordt geserveerd.

Pin recept Recept afdrukken
Personen :6 personen

Hele Bloemkool met Spek en Room

  
5 van 5 stemmen
Een heerlijk en eenvoudig bloemkoolrecept.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 10 min
Bereiding 35 min
Totaal 45 min
Onderwarmte :Matig houtvuur
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Eenvoudig

Ingrediënten

  • 1 eetlepel boter
  • 2 rode uien (gehalveerd en in dunne plakjes)
  • 4 teentjes knoflook
  • 200 milliliter slagroom
  • 1 grote bloemkool
  • 10 plakjes ontbijtspek

Materiaal

Instructies

  • Verhit de boter in een ruime pan waar straks ook de bloemkool in past.
  • Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn.
  • Fruit dit ongeveer 5 minuten op een matig vuur tot de ui glazig is.
  • Schenk de room bij de ui en knoflook in de pan en leg er de bloemkool in.
  • Strooi wat zout en peper over de bloemkool en leg de plakjes spek er mooi bovenop.
  • Stoof de bloemkool afhankelijk van de grootte in 30-35 minuten zachtjes afgedekt gaar.
  • Nu de bloemkool op staat, kun je de gebruikte spullen schoonmaken en opruimen.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 133kcal | Koolhydraten: 13g | Proteïne: 4g | Vet: 9g | Verzadigd vet: 5g | Cholesterol: 27mg | Natrium: 45mg | Kalium: 389mg | Vezels: 3g | Suiker: 6g | Vitamine A: 228IU | Vitamine C: 49mg | Calcium: 63mg | IJzer: 1mg
No Comments

Leave a Reply