Een hoop mensen staan er niet bij stil dat je in een Dutch Oven of skillet ook heerlijke koekjes kan bakken. Deze Haver-rozijnenkoekjes zijn hier een prima voorbeeld van. In dit recept doe ik rozijnen in de koekjes, maar in plaats van rozijnen zou je ook bosbessen, bramen cranberry’s of beukennootjes kunnen gebruiken. Of wat dacht je van aardbei met chocolade?
In mijn workshop Brood & Banket is dit één van de favorieten recepten.
Kortom, gebruik je fantasie, ga aan de bak met deze heerlijke haver-rozijnenkoekjes en kijk maar wat je in de natuur, je keukenkastje, proviandkist of supermarkt kunt vinden.
Haver-rozijnenkoekjes
Naast stoofschotels en hele maaltijden uit je Dutch Ovens, is koekjes bakken ook goed mogelijk.
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Gang Banket, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 20
Calorieën 4300 kcal
Equipment
- Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
Ingrediënten
- 200 gram roomboter gezouten of een snufje zout toevoegen
- 235 gram bruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 130 gram bloem
- 1/2 theelepel natrium bicarbonaat
- 185 gram havervlokken
- 225 gram rozijnen
Instructies
- Klop een licht en luchtig mengsel van de boter, suiker en eieren.
- Meng de overige bestanddelen en voeg ze vervolgens toe aan het botermengsel.
- Meng het deeg niet te lang om ervoor te zorgen dat het deeg luchtig blijft.
- Bak de koekjes gaar in 10 à 12 minuten in een skillet met een Dutch Oven deksel.
- Ondertussen kun je alle gebruikte materialen weer schoonmaken en opruimen.
- Als je de koekjes uit de skillet haalt zijn ze zacht, zodra ze zijn afgekoeld zijn ze hard.
Nutrition
Serving: 100gCalorieën: 4300kcalKoolhydraten: 638gProteïne: 52gVet: 185gNatrium: 1758mgKalium: 2653mgVezels: 39gSuiker: 235gVitamine C: 12mgIJzer: 21mg
Trefwoord Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!