Top
 

Frango com coco da pedra / Kip met kokos van de steen

 / Recepten  / Frango com coco da pedra / Kip met kokos van de steen
12 sep

Frango com coco da pedra / Kip met kokos van de steen

topkok03Dit is een van de winnende recepten tijdens TopKok 2013, een buiten kookwedstrijd waar ik met een team van mede scouts de eerste prijs behaald heb.

Een pikant kipgerecht met een verleidelijke geur op spectaculaire wijze bereid. Een soort Latijns-Amerikaanse curry!

Nodig

  • Kom voor kruidenmix
  • Speksteen om kip te grillen
  • Wok en wok lepel
  • Rocket Stove
  • Serveer schaal

Ingrediënten

  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen cayennepeper
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 2 EL olijfolie, apart te verwerken
  • 4 kipfilets (Dun gevlinderd zodat ze snel bakken)
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 1,5 eetlepel verse gember, fijngesneden
  • 2 groene chilipepers,(evt jalapenjo pepers)
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 3 tomaten, ontzaad en in stukjes
  • 1 blikje (400 ml) vetarme kokosmelk
  • 1 bosje verse koriander, fijngesneden

Bereiding

  • Eerst zorg dat je een flink vuur hebt om je speksteen in op te warmen, houdt je vuur in de gaten
  • In een middelgrote kom komijn, cayennepeper, kurkuma en koriander mengen met een flinke scheut olijfolie mengen. De gevlinderde kipfilet toevoegen, met zout en peper op smaak brengen en zo lang mogelijk in de marinade laten trekken.
  • Een flinke scheut olijfolie in de wok verhitten. Ui, gember, chilipeper en knoflook 5 minuten laten garen. Tomaten toevoegen en 5-8 minuten laten doorkoken. Kokosmelk toevoegen en 5 minuten laten sudderen.
  • Gril de kip op de speksteen aan beide zijden en laat deze na-garen in de wok
  • Garneren pal voor het serveren met verse koriander.

Bron
http://allrecipes.nl/recept/287/braziliaanse-kokoskip.aspx

No Comments

Leave a Reply