fbpx
Top
 
 / Recepten  / Frango com coco da pedra/kip met kokos van de steen
12 sep

Frango com coco da pedra/kip met kokos van de steen

Frango com Coco da Pedra – Kip met Kokos van de Steen is een van de winnende recepten tijdens TopKok 2013. Dit is een buiten kookwedstrijd waar ik met een team van mede-scouts de eerste prijs heb behaald.

Een pikant kipgerecht met een verleidelijke geur op spectaculaire wijze bereid. Een soort Latijns-Amerikaanse curry!

Pin recept Recept afdrukken
Personen :6 personen

Frango com Coco da Pedra - Kip met Kokos van de Steen

  
5 van 3 stemmen
Een op spectaculaire wijze bereide soort Latijns-Amerikaanse curry!
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 10 min
Bereiding 30 min
Totaal 40 min
Onderwarmte :Flink houtvuur
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Latijns Amerikaans
Moeilijk - makkelijk Gemiddeld

Ingrediënten

  • 1 theelepel komijn gemalen
  • 1 theelepel cayennepeper gemalen
  • 1 theelepel kurkuma gemalen
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 2 eetlepels olijfolie apart te verwerken
  • 4 kipfilets dun gevlinderd zodat ze snel bakken
  • zout
  • peper
  • 1 ui groot, fijngesneden
  • 1,5 eetlepel gember fijngesneden
  • 2 groene chilipepers
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 3 tomaten ontzaad, in stukjes
  • 400 milliliter vetarme kokosmelk
  • 1 bosje koriander fijngesneden

Materiaal

Speksteen
Wok
Wok

Instructies

  • Eerst zorg dat je een flink vuur hebt om je speksteen in op te warmen, houd je vuur in de gaten.
  • Meng in een middelgrote kom de komijn, cayennepeper, kurkuma en koriander met een flinke scheut olijfolie.
  • Snij de kipfilet in op het dikste stuk zodat het hartvormig/vlindervormig wordt.
  • Voeg de kipfilet toe en breng het met zout en peper op smaak. Laat de kip vervolgens zo lang mogelijk in de marinade laten trekken.
  • Snij de ui, gember, chilipeper en knoflook fijn.
  • Verhit de wok met een flinke scheut olijfolie erin.
  • Voeg de ui, gember, chilipeper en knoflook toe in de wok en laat dit 5 minuten garen.
  • Snij de tomaten in stukjes, maar zonder de zaden. Voeg deze toe en laat ze 5 tot 8 minuten doorkoken.
  • Voeg de kokosmelk toe en laat dit nog 5 minuten sudderen.
  • Haal de speksteen uit het vuur en gril hier beide kanten van de kip op.
  • Laat de kip na-garen in de wok.
  • Snij de koriander fijn en garneer het gerecht hiermee pal voor het serveren.
  • Nu je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 1262kcal | Koolhydraten: 10g | Proteïne: 97g | Vet: 91g | Natrium: 423mg | Kalium: 1333mg | Vezels: 2g | Suiker: 5g | Vitamine C: 24mg | IJzer: 7mg
No Comments

Leave a Reply