Top
 

Churros (gefrituurde deegstengels)

 / Recepten  / Churros (gefrituurde deegstengels)
21 mrt

Churros (gefrituurde deegstengels)

Met dank aan mijn zus een overheerlijk authentiek Spaans churros recept. Oorspronkelijk werden churros in Frankrijk en Spanje gemaakt in kraampjes langs de weg. Tegenwoordig zie je ze vaker, ook in Nederland. Bij mij 😉  bijvoorbeeld, maar ook op kerstmarkten, kermissen braderieën en andere evenementen is churros een graag geziene lekkernij.

Terecht in mijn ogen, want als je ze eenmaal zul je dit zelf waarschijnlijk ook wel begrijpen. De reden is eigenlijk heel simpel …. ze smaken naar meer!

Thuis met een frituurpan is dit recept goed te doen. Aan en rond het kampvuur ook mits je weet hoe je (veilig) kunt frituren op open vuur. Frituren boven het kampvuur is niet zonder risico, lees dus de instructie goed door. In mijn workshops leer ik je hoe je dit zo veilig mogelijk kan doen. Om onduidelijkheden en gezeur achteraf te voorkomen wil ik je er nogmaals op wijzen dat door deelname aan deze workshops of het gebruik van dit recept je instemt met de disclaimer en de algemene voorwaarden zoals te vinden op kampvuurkok.nl.

Als de trek je niet vergaan is en je nog steeds leest, vanaf nu wordt het als het goed is alleen maar leuker en lekkerder.

Nodig

  • 5 eetl. olijfolie
  • 150 ml water
  • 1 citroenschil
  • 2 el suiker
  • 150 g bloem
  • 4 eieren losgeklopt
  • poedersuiker
  • voor de chocolademelk:
  • 200 g pure chocolade, in stukjes
  • 1 l volle melk (Melkan)
  • 1 eetl. maïzena
  • 25 ml water of melk

Bereiding:

  • Breng de olijfolie met water, citroenschil en suiker in een pan aan de kook.
  • Zet de warmtebron laag en voeg de bloem al roerend in een keer toe.
  • Haal de pan van de warmtebron en voeg vervolgens de losgeklopte eieren beetje bij beetje aan het deeg toe.
  • Schep het deeg in de spuitzak
  • Spuit voorzichtig repen deeg in de frituurolie (180 °C).
  • Bak de churros om en om goudgeel gedurende 4/5 minuten.

Serveren bestrooid met poedersuiker, kaneel cacao poeder of eventueel gesmolten chocolade aangelengd met melk.

  • Verwarm de chocolade au bain marie
  • Voeg de melk, maïzena en water toe om te binden
  • Roer het goed door en doop hier de churro’s in.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.