Oorspronkelijk werden churros in Frankrijk en Spanje gemaakt in kraampjes langs de weg. Tegenwoordig zie je ze vaker, ook in Nederland. Bij mij bijvoorbeeld, maar ook op kerstmarkten, kermissen, braderieën en andere evenementen is churros een graag geziene lekkernij.Terecht in mijn ogen, want als je ze eenmaal proeft, zul je dit zelf waarschijnlijk ook wel begrijpen. De reden is eigenlijk heel simpel... ze smaken naar meer!Thuis met een frituurpan is dit recept goed te doen. Aan en rond het kampvuur ook mits je weet hoe je veilig kunt frituren op open vuur. Frituren boven het kampvuur is niet zonder risico, lees dus de instructie goed door. In mijn workshops leer ik je hoe je dit zo veilig mogelijk kan doen. Om onduidelijkheden en gezeur achteraf te voorkomen, wil ik je er nogmaals op wijzen dat door deelname aan deze workshops of het gebruik van dit recept je instemt met de disclaimer en de algemene voorwaarden zoals te vinden op kampvuurkok.nl.Als de trek je niet vergaan is en je nog steeds leest, vanaf nu wordt het als het goed is alleen maar leuker en lekkerder!
Ingrediënten
5eetlepelsolijfolie
150milliliterwater
1citroenschil
2eetlepelssuiker
150grambloem
4eierenlosgeklopt
poedersuiker
200grampure chocoladein stukjes
1litervolle melk
1eetlepelsmaïzena
25milliliterwaterof melk
Materiaal
Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Bogracs of wok
Instructies
Bereiding
Breng de olijfolie met water, citroenschil en suiker in een pan aan de kook.
Zet de warmtebron laag en voeg de bloem al roerend in een keer toe.
Haal de pan van de warmtebron en voeg vervolgens de losgeklopte eieren beetje bij beetje aan het deeg toe.
Schep het deeg in de spuitzak.
Spuit voorzichtig repen deeg in de frituurolie (180 °C).
Bak de churros om en om goudgeel gedurende 4/5 minuten.
Nu de churros klaar zijn, is het een goed moment om de gebruikte materialen schoon te maken en op te ruimen.
Serveren
Serveer de churros bestrooid met poedersuiker, kaneel, cacaopoeder of eventueel gesmolten chocolade aangelengd met melk.