fbpx
Top
 

Baba Ganoush

 / Recepten  / Baba Ganoush
Ingrediënten Baba ganoush
26 jul

Baba Ganoush

Baba Ganoush is een heerlijke vegan aubergine dip. Het recept vindt zijn oorsprong in de Libanese keuken. Het heeft wel wat weg van hummus.

Als Kampvuurkok bak ik vaak brood in de Dutch Oven. Ook serveer ik geregeld brood van www.puurloes.nl tijdens teambuildings en workshops.

Deze Baba Ganoush is heerlijk op (versgebakken) brood en vormt een welkome aanvulling in mijn recepten collectie.

Zelf vind ik duurzaam werken erg belangrijk. Om die reden stapel ik vaak Dutch Ovens op zodat de zelfde hitte twee ovens verwarmt. Het grillen van de aubergines kan mooi op dezelfde manier. Gewoon op een roostertje boven op de Dutch Oven waarin je het brood aan het bakken bent. De baktijd van het brood en de grilltijd van de aubergines zijn vrijwel gelijk.

Nodig

  • 1 aubergine
  • sap van 1 citroen
  • 1 TL gemalen komijn
  • 2 à 3 tenen knoflook
  • 2 EL Tahin (sesampasta)
  • Flinke scheut olijfolie
  • peper & zout naar smaak

De bereiding van deze heerlijke aubergine dip

  • Snij de aubergine in de lengte door en snij vervolgens een ruitjespatroon in beide helften. Dit doe je door de aubergine met een klein mes zo diep mogelijk in te snijden. Let op!  De schil van de aubergine moet heel blijven, snij dus niet te diep.
  • Pel de tenen knoflook, hak deze fijn en steek de gehakte knoflook in de snedes van de aubergine zodat deze straks lekker mee kan roosteren.
  • Smeer beide aubergine helfte in met een flinke scheut olijfolie
  • Gril de aubergines 30 tot 35 minuten op een roostertje boven de hete kolen.
  • Lepel de geroosterde aubergines leeg, prak met een vork de gare aubergine pasta, de tahin en het citroensap goed door elkaar.
  • Breng de Baba Ganoush op smaak met peper en zout, voeg eventueel nog een scheutje olijfolie toe.
Post Tags:
No Comments

Leave a Reply