Top
 
 / Recepten  / Baba Ganoush
Ingrediënten Baba ganoush
26 jul

Baba Ganoush

Baba Ganoush is een heerlijke vegan aubergine dip. Het recept vindt zijn oorsprong in de Libanese keuken. Het heeft wel wat weg van hummus.

Als Kampvuurkok bak ik vaak brood in de Dutch Oven. Ook serveer ik geregeld brood van www.puurloes.nl tijdens teambuildings en workshops.

Deze Baba Ganoush is heerlijk op (versgebakken) brood en vormt een welkome aanvulling in mijn recepten collectie.

Zelf vind ik duurzaam werken erg belangrijk. Om die reden stapel ik vaak Dutch Ovens op zodat de zelfde hitte twee ovens verwarmt. Het grillen van de aubergines kan mooi op dezelfde manier. Gewoon op een roostertje boven op de Dutch Oven waarin je het brood aan het bakken bent. De baktijd van het brood en de grilltijd van de aubergines zijn vrijwel gelijk.

Pin recept Recept afdrukken
Personen :8 personen

Baba Ganoush

  
5 van 3 stemmen
Baba Ganoush is een heerlijke vegan aubergine dip.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 20 min
Bereiding 35 min
Totaal 55 min
Bovenwarmte :Eén gesloten ring briketten aan de buitenrand van de deksel.
Onderwarmte :1/5 van de bovenwarmte.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Libanees
Trefwoord Vegan, Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Gemiddeld

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 citroensap
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 à 3 tenen knoflook
  • 2 eetlepels Tahin (sesampasta)
  • 1 scheut olijfolie
  • peper
  • zout

Materiaal

Instructies

  • Snijd de aubergine in de lengte door en snijd vervolgens een ruitjespatroon in beide helften. Dit doe je door de aubergine met een klein mes zo diep mogelijk in te snijden. Let op: de schil van de aubergine moet heel blijven, snijd dus niet te diep!
  • Pel de tenen knoflook en hak deze fijn.
  • Steek de gehakte knoflook in de snedes van de aubergine, zodat deze straks lekker mee kan roosteren.
  • Smeer beide aubergine helften in met een flinke scheut olijfolie.
  • Gril de aubergines 30 tot 35 minuten op een roostertje boven de hete kolen.
  • Lepel de geroosterde aubergines leeg en prak vervolgens met een vork de gare aubergine, de tahin en het citroensap goed door elkaar.
  • Breng de Baba Ganoush op smaak met peper en zout, voeg eventueel nog een scheutje olijfolie toe.
  • Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 149kcal | Koolhydraten: 30g | Proteïne: 5g | Vet: 3g | Verzadigd vet: 1g | Natrium: 13mg | Kalium: 1049mg | Vezels: 14g | Suiker: 16g | Vitamine A: 105IU | Vitamine C: 19mg | Calcium: 41mg | IJzer: 2mg
Comments
  • Grada Terlage
    24/08/2019, 11:56

    Goedendag, ik bak weleens het Guinessbread maar het gaat niet altijd goed. Dan is de onderkant verbrand of niet gaar. Jullie geven aan 3 kolen onderwarmte, ik heb gewone briketten kan daar verschil in zitten?
    Ik hoor het graag van u.

  • Marjon Slomp
    05/04/2020, 12:08

    Ik kook nooit met gekochte brandstoffen als houtskool en briketten.
    Ik maak houtvuur met hout van eigen terrein..
    Dit wil ik graag zo houden.. alternatieve manieren zijn gewenst.
    Ik gebruik buiten meestal een dutch oven, kampvuur met driepoot of mijn petromax rocketstove.. (en “binnenshuis” mijn houtkachel waarop ik pannen met platte bodem kan laten sudderen..)

Leave a Reply