Bovenwarmte :Eén gesloten ring briketten aan de buitenrand van de deksel.
Onderwarmte :1/5 van de bovenwarmte.
Aantal :8personen
Baba Ganoush is een heerlijke vegan aubergine dip. Het recept vindt zijn oorsprong in de Libanese keuken. Het heeft wel wat weg van hummus.Als Kampvuurkok bak ik vaak brood in de Dutch Oven. Ook serveer ik geregeld brood van www.puurloes.nl tijdens teambuildings en workshops.Deze Baba Ganoush is heerlijk op (versgebakken) brood en vormt een welkome aanvulling in mijn recepten collectie.Zelf vind ik duurzaam werken erg belangrijk. Om die reden stapel ik vaak Dutch Ovens op zodat de zelfde hitte twee ovens verwarmt. Het grillen van de aubergines kan mooi op dezelfde manier. Gewoon op een roostertje boven op de Dutch Oven waarin je het brood aan het bakken bent. De baktijd van het brood en de grilltijd van de aubergines zijn vrijwel gelijk.
Ingrediënten
1aubergine
1citroensap
1theelepelgemalen komijn
2 à 3tenenknoflook
2eetlepelsTahin (sesampasta)
1scheutolijfolie
peper
zout
Materiaal
Dit is een affiliate link. Door via deze link iets aan te schaffen steun je me en help je mee deze website in de lucht te houden.Dutch Oven
Instructies
Snijd de aubergine in de lengte door en snijd vervolgens een ruitjespatroon in beide helften. Dit doe je door de aubergine met een klein mes zo diep mogelijk in te snijden. Let op: de schil van de aubergine moet heel blijven, snijd dus niet te diep!
Pel de tenen knoflook en hak deze fijn.
Steek de gehakte knoflook in de snedes van de aubergine, zodat deze straks lekker mee kan roosteren.
Smeer beide aubergine helften in met een flinke scheut olijfolie.
Gril de aubergines 30 tot 35 minuten op een roostertje boven de hete kolen.
Lepel de geroosterde aubergines leeg en prak vervolgens met een vork de gare aubergine, de tahin en het citroensap goed door elkaar.
Breng de Baba Ganoush op smaak met peper en zout, voeg eventueel nog een scheutje olijfolie toe.
Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.