fbpx
Top
 
 / Recepten  / Wafels
18 aug

Wafels

Wafels van het kampvuur zijn super simpel te maken. Een wafelijzer is vaak makkelijk gescoord op een rommelmarkt of op marktplaats. Met onderstaand recept bak je heerlijke wafels. Doe er wat vers fruit, ijs en of slagroom bij als je het feest helemaal compleet wilt maken.

Pin recept Recept afdrukken
Personen :6 personen

Wafels

  
5 van 3 stemmen
Lekkere wafels voor tussendoor, een must voor de zoetekauw.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 1 uur
Bereiding 15 min
Totaal 1 uur 15 min
Onderwarmte :Matig houtvuur
Gang Banket, Bijgerecht, Gebak, Tussendoortje
Keuken Belgisch
Trefwoord Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Eenvoudig

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 1 eetlepel gist
  • 1 theelepel zout
  • 125 gram suiker 6 eetlepels
  • 150 gram roomboter gesmolten
  • 2 eieren los geklopt
  • 3/4 liter volle melk

Versiering

  • fruit
  • ijs
  • slagroom

Materiaal

wafelijzer

Instructies

  • Meng alle droge ingrediënten.
  • Voeg de gesmolten boter, de losgeklopte eieren en de helft van de melk toe.
  • Roer dit tot een glad beslag.
  • Voeg al roerend de rest van de melk toe.
  • Laat het beslag op een warme plek 1 uur rijzen.
  • Bak de wafels in een goed ingevet wafelijzer goudbruin.
  • Houdt het wafelijzer goed ingevet.
  • Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.

Voedingswaarden

Serving: 100gram | Calorieën: 661kcal | Koolhydraten: 91g | Proteïne: 15g | Vet: 27g | Natrium: 320mg | Kalium: 280mg | Vezels: 2g | Suiker: 27g | IJzer: 4mg
No Comments

Leave a Reply