fbpx
Top
 
 / Recepten  / Luikse Wafels
21 mrt

Luikse Wafels

Bramen, bosbessen, verse aardbeien, ijs, slagroom, eigengemaakte jam, kersen, alles combineert fantastisch met heerlijke versgebakken Luikse wafels van het kampvuur.

Een wafelijzer scoor je eenvoudig op een rommelmarkt of marktplaats.

Luikse wafels zijn anders dan Brusselse wafels. Dit omdat ze van zich zelf al zoet zijn en ze worden dus niet met suiker gegeten. Tevens zijn Luikse wafels traditioneel ruit of ovaalvormig. Brusselse wafels zijn vierkant en hebben 20 “gaten”. Verder zijn Luikse wafels zwaarder dan Brusselse wafels.

Pin recept Recept afdrukken
Personen :12 personen

Luikse Wafels

  
5 van 3 stemmen
Bramen, bosbessen, verse aardbeien, ijs, slagroom, eigen gemaakte jam, kersen, alles combineert fantastisch met heerlijke versgebakken Luikse wafels van het kampvuur.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 15 min
Bereiding 20 min
Totaal 35 min
Onderwarmte :Matig houtvuur
Gang Banket, Lunch, Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Belgisch
Trefwoord Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Eenvoudig

Ingrediënten

  • 250 gram roomboter
  • 250 gram suiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 1 zakje / schepje vanille suiker (optioneel)
  • olie (om het ijzer in te vetten)

Materiaal

wafelijzer

Instructies

  • Smelt de boter en laat het iets afkoelen.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel.
  • Splits de eieren.
  • Let goed op dat er geen wit bij de dooiers komt. Doe dan ook de eiwitten in een aparte schaal.
  • Meng de gesmolten boter met de suiker en de eierdooiers kort met de mixer.
  • Spatel met een houten platte lepel het bakmeel voorzichtig door het beslag en meng het tot een gladde massa.
  • Zorg dat de kom om de eiwitten stijf te kloppen vetvrij is. Dit kan je eventueel met wat citroensap vetvrij maken. Klop hierin de eiwitten helemaal stijf met de handmixer.
  • Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag, tot je beslag mooi glad is.
  • Verhit het wafelijzer en vet het in met olie.
  • Pak een soeplepel en doe hierop een flinke opgehoopte hoeveelheid deeg op en leg in het midden van het wafelijzer. Doe het ijzer dicht en bak in circa 2 minuten de wafel goudbruin en gaar. Zorg dat je af en toe het wafelijzer draait.
  • Leg ze naast elkaar op een rooster tot ze wat afgekoeld zijn. Zo blijven ze knapperig.
  • Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 327kcal | Koolhydraten: 36g | Proteïne: 5g | Vet: 19g | Natrium: 170mg | Kalium: 46mg | Vezels: 1g | Suiker: 21g | IJzer: 1mg
No Comments

Leave a Reply