Top
 

Vis in de krant

 / Recepten  / Vis in de krant
22 mrt

Vis in de krant

Vis in de krant is een echte heerlijk gerecht en het is jammer dat je vis niet vaker op deze wijze klaargemaakt ziet worden. Vis in de krant kan in de oven gemaakt worden of op de BBQ. Op een kolen BBQ gaat dit naar mijn mening het beste, maar gas of elektrisch kan ook. Alleen daar wil ik als Kampvuurkok niets van weten :-).

De ultieme vis in de krant krijg je als je het boven een kampvuurtje doet. Je legt hierbij het hele pakket natte krant op een rooster boven het vuur. De kranten gaan wat schroeien en dit geeft een heerlijke rooksmaak.

Ben je in voor een experiment, leg het geheel dan eens in bedje met hooi en wikkel dat in de krant. Heerlijk!

Qua vissoort is vrijwel alles geschikt. Denk aan zalm, forel, zalmforel, snapper, dorado kabeljauw, zeebaars of… . Zolang de schubben en ingewanden verwijderd zijn, maakt de vissoort niet zo veel uit.

Wel is het van belang dat je de kranten goed nat maakt.

Nodig voor vis in de krant:

  • zalm, forel of… naar keuze
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • verse kruiden, tijm, peterselie, dille, basilicum venkel
  • paar citroenen in plakjes
  • venkelzaad
  • lente ui
  • krant
  • touw

Met bovenstaande ingrediënten kun je experimenteren. Voeg bijvoorbeeld wat knoflook of een pepertje toe. Ook ingrediënten als venkel zullen het goed doen in de krant!

Bereiding:

  • Wrijf je vis in met wat olijfolie zodat kruiden er lekker aan blijven plakken.
  • Smeer de vis aan binnen en buitenkant in met peper en zout.
  • Snij de citroen aan plakken, hak de kruiden en de lente ui fijn.
  • Kneus het venkelzaad. Dit kan in kampvuurstijl met de achterkant van de bijl, maar met een vijzel kan dat natuurlijk ook.
  • Leg de helft van de kruiden tussen de vis.
  • Vouw de krant open op de middenpagina.
  • Leg wat kruiden op de krant en leg de vis op de kruiden. Leg nog wat kruiden op de vis.
  • Besprenkel het geheel met nog wat extra olijfolie en rol alles netjes en strak in de krant.
  • Bind de krant dicht met een stukje touw en maak de krant vervolgens echt goed nat.
  • Leg het geheel op een rooster boven het vuur.

Wat voor vis je gebruikt maakt niet zo veel uit. Zelf heb ik het liefst een wat vettere vis. De schubben en de ingewanden dienen verwijderd te zijn.

No Comments

Leave a Reply