Top
 

Vers gemaakte glühwein

 / Recepten  / Vers gemaakte glühwein
1 feb

Vers gemaakte glühwein

In de wintermaanden is niets zo lekker als een glas heerlijk warme glühwein als je van de kou de warmte in komt. Rond Sinterklaas is er een variant op de glühwein Bisschopswijn. Het verschil is dat Bisschopswijn wordt gemaakt met sinaasappel en glühwein met citrusvruchten (dus niet alleen met sinaasappel, maar ook met citroen, etc.)

Voor de zoetekauwen kan deze eventueel gezoet worden met suiker of honing (is gezonder). De drank mag bij de bereiding niet koken, omdat dan de alcohol verdampt. Glühwein heeft een alcoholpercentage van ongeveer 13%. Je kunt ook Glühwein kant-en-klaar in de winkel kopen, maar of dat net zo lekker is? 

Nodig:

  • 5 sinaasappels,
  • 5 citroenen,
  • 40 kruidnagels,
  • 5 flessen rode wijn (bv Bourgogne)
  • 3,5 a 4 L water
  • 5 kaneelstokjes
  • 5 steranijs
  • Eventueel suiker of honing (naar smaak)

Bereiding:

  • Borstel de sinaasappel en de citroen goed af met warm water en steek de kruidnagels er in.
  • Leg de vruchten in een schone emmer (of emaille pan) (metaal geeft een smaakje)en giet de wijn en het water er bij.
  • Leg het kaneelstokje en de steranijs er in en dek het geheel af.
  • Laat een nacht trekken
  • Schenk over in een ketel en verwarm deze boven het vuur, laat een uurtje zachtjes trekken (niet koken, dus laag vuur) en voeg eventueel naar smaak suiker of honing toe.
  • Warm serveren
No Comments

Leave a Reply