fbpx
Top
 
 / Recepten  / Stoofperen
19 feb

Stoofperen

Winter en stoofperen horen bij elkaar en zijn heerlijk. Als nagerecht met ijs, slagroom en een scheut kaneellikeur of als bijgerecht bij een heerlijke stoofschotel. Het is niet moeilijk een goed excuus te vinden om stoofpeertjes te serveren.

Met dit recept blijven ze mooi wit. Wil je ze rood, gebruik dan rode wijn in plaats van witte wijn.

Pin recept Recept afdrukken
Personen :12 personen

Stoofperen

  
5 van 3 stemmen
Prachtige en overheerlijke witte stoofperen!
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 30 min
Bereiding 45 min
Totaal 1 uur 15 min
Onderwarmte :Laag vuur
Gang Bijgerecht, Nagerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Eenvoudig

Ingrediënten

  • 12 kleine stoofperen bij voorkeur Gieser Wildeman
  • 1 citroen schoongemaakt
  • 225 gram suiker
  • 3 kaneelstokjes
  • 1 liter witte wijn

Materiaal

Instructies

  • Schil de stoofperen, laat het steeltje zitten maar snijd met een mesje het kroontje aan de onderkant weg.
  • Schil de citroen met een dunschiller (alleen het geel) en knijp het sap boven de pan uit.
  • Voeg de citroenschil, suiker en kaneelstokjes toe.
  • Schenk de wijn erbij.
  • Zet de peren rechtop naast elkaar in de pan.
  • Breng het geheel zachtjes aan de kook en stoof de peren op een heel laag vuur in ongeveer 45 minuten gaar met het deksel schuin op de pan.
  • Nu de peren op staan, kun je de gebruikte spullen schoonmaken en opruimen.
  • Controleer met een scherp mesje of de peertjes gaar zijn.
  • Serveer warm of laat ze in het vocht afkoelen.
  • Eetsmakelijk!

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 146kcal | Koolhydraten: 23g | Proteïne: 1g | Vet: 1g | Natrium: 5mg | Kalium: 75mg | Vezels: 1g | Suiker: 20g | Vitamine C: 5mg | IJzer: 1mg
No Comments

Leave a Reply

Rating recept