Top
 

Stoofperen

 / Recepten  / Stoofperen
19 feb

Stoofperen

Winter en stoofperen horen bij elkaar en zijn heerlijk, als nagerecht met ijs slagroom en een scheut kaneellikeur, als bijgerecht naast een lekker stuk wild, bij een heerlijke stoofschotel. Het is niet moeilijk een goed excuus te vinden om stoofpeertjes te serveren.

Met dit recept blijven ze mooi wit. Wil je ze rood, gebruik dan rode wijn in plaats van witte wijn.

Nodig (voor 12 personen)

Stoofpeertjes

  • 12 kleine stoofperen (bij voorkeur Gieser Wildeman)
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 225 g suiker
  • 3 kaneelstokjes
  • 1 L witte wijn

Bereiden

  • Schil de stoofperen, laat het steeltje zitten maar snijd met een mesje het kroontje aan de onderkant weg.
  • Schil de citroen met een dunschiller (alleen het geel) en knijp het sap boven de pan uit.
  • Voeg de citroenschil, suiker en kaneelstokjes toe. Schenk de wijn erbij en zet de peren rechtop naast elkaar in de pan.
  • Breng het geheel zachtjes aan de kook en stoof de peren op een heel laag vuur in 45 minuten gaar met het deksel schuin op de pan.
  • Controleer met een scherp mesje of de peertjes gaar zijn. Serveer warm of laat ze in het vocht afkoelen.
No Comments

Leave a Reply