fbpx
Top
 
 / Recepten  / Speedy Spareribs
een stapel rauwe spareribs
30 jul

Speedy Spareribs

Je eten wordt nooit lekkerder dan je slechtste ingrediënt. Dat geldt zeker voor deze speedy spareribs. Haal dus ribs van een mooi varken. Denk aan een Livar of een Iberico varken.

Je kunt de BBQ saus kant en klaar kopen maar zelf maak ik regelmatig de fantastisch lekkere vers bereide BBQ saus die elders op de site staat. Hier heb ik altijd wel wat van op voorraad.

De ribs zijn heerlijk met wat koolsla en een lekker ingemaakt zuurtje.

Zelf haal ik graag varkensvlees bij slagerij Bouter in Hoornaar. Zij slachten nog echt zelf en hebben fantastisch lekker varkensvlees.

Grote inspirator in deze is Nick Toet. Hij post wekelijks een filmpje op Youtube met een heerlijk recept.

Bij deze speedy spareribs hoef je niet de hele dag low & slow bij de BBQ te zitten, de BBQ gaat alleen aan het eind even aan om ze af te lakken en een lekkere rooksmaak te geven.

Speedy Spareribs

  
5 van 1 stem
Snelle spareribs van de BBQ
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 15 min
Bereiding 1 uur 45 min
Totaal 2 uur
Onderwarmte :Een lekker bedje kolen of briketten om te kunnen grillen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Moeilijk – makkelijk Eenvoudig

Ingrediënten

Voor de ribs

  • 2 kg spareribs
  • 2 EL zout per liter water
  • 1 EL peper per rib
  • 2 tenen knoflook per rib
  • 500 ml BBQ saus

Materiaal

Instructies

Het garen van de speedy spareribs

  • Haal het witte vlies van de spareribs en snijd de ribs in 2 of 3 stukken.
  • Leg de ribs in de Dutch Oven en strooi de peper over de ribs.
  • Kneus de knoflook en gooi deze in de Dutch Oven
  • Zet de ribs onder water. Maar let op, je wilt weten hoeveel water je hebt toegevoegd. Tip, een beker is ongeveer 200 CC.
  • Voeg per liter water 2 eetlepels zout toe en laat het geheel 1,5 uur koken.
  • Nu is het een goed moment om alles wat je gebruikt hebt weer schoon te maken en op te ruimen.

Het grillen van de speedy spareribs

  • Zorg dat je een half uur voor je de ribs wilt grillen de briketten opzet zodat deze klaar zijn als je ribs uit de Dutch Oven komen.
  • Haal de ribs uit de Dutch Oven en smeer deze met een kwastje in met BBQ saus.
  • Grill de ribs 5 a 10 minuten draai ze regelmatig en smeer ze zonodig nog één of twee keer in met BBQ saus.

Voedingswaarden

Calorieën: 950kcal | Koolhydraten: 41g | Proteïne: 44g | Vet: 66g | Natrium: 1409mg | Kalium: 910mg | Vezels: 1g | Suiker: 33g | Vitamine C: 1mg | IJzer: 3mg
No Comments

Leave a Reply

Rating recept