Top
 

Rundvlees curry

 / Recepten  / Rundvlees curry
9 mei

Rundvlees curry

Dit recept, een heerlijke authentiek smakende rundvlees curry is dankzij mijn vrouw (die vindt dat ze niet zo goed kan koken) aan ons gezamenlijk reportoire toegevoegd. Zij maakt hem in de keuken, ik boven het kampvuur.
Na dit recept geproefd te hebben delen jullie vast mijn conclusie dat mijn vrouw zich wat te bescheiden op stelt. Negen van de tien keer kookt zij de dagelijkse pot, de kinderen eten haar gerechten graag, kortom mijn vrouw is een fantastische kok en wil dit eigenlijk niet weten.

OK, als er veel eters zijn of als er wat apparts gekookt moet worden schakelt ze mij graag in.

Wij gaan samen van deze heerlijke curry genieten en dan kun je zelf oordelen of mijn vrouw kan koken of niet ……

Hij smaakt het beste met rijst en een lekkere salade als bijgerecht.

Nodig
2KG rundvlees in blokjes
3 duimen verse gember, fijn gehakt
3 EL kurkuma
3 EL komijn
3 EL bruine suiker
3 rode pepers, zonder zaadjes, fijn gehakt
3 EL mosterd
6 EL witte wijn azijn
3 EL citroensap
1 bol knoflook, fijn gehakt
8 uien, grof gesnipperd
3 blikjes tomatenpuree
3 blokjes kippenbouillon
9 kruidnagels
9 laurierblaadjes
peper en zout naar smaak

Bereiding
Met de vijzel meng je de gember, komijn, suiker, pepers, mosterd, knoflook, tomatenpuree en bouillion, citroensap en wittewijazijn tot een mooie gladde pasta.

Bak de ui en in de olie. Stook het vuur hoog op en voeg vevolgens het rundvlees en de curry pasta toe en bak het een paar minuten. Voeg een kop water en de laurier en kruidnagelen toe (in een thee ei), deze worden er later weer uit gehaald.
Laat het geheel stoven tot het vlees botermals is. Regelmatig controleren en eventueel wat water toevoegen.

Op smaak brengen met peper en zout uit de molen, is het geheel te pikant, eventueel wat room, creme fraiche of kokosmelk of pasta toevoegen.

Om het geheel leuk af te maken roer ik vaak wat fijngehakte verse koriander door de rijst.

No Comments

Leave a Reply