Top
 
 / Recepten  / Rissoles de Camarão – Garnalenkoekjes
12 sep

Rissoles de Camarão – Garnalenkoekjes

Dit is een van de winnende recepten tijdens TopKok 2013. Dit is een buiten kookwedstrijd waar ik met een team van mede-scouts de eerste prijs heb behaald.

Feitelijk zijn Rissoles de Cmarão een soort kruising tussen garnalen-kroketjes en empanadas. Ze zijn verrassend lekker maar… het klaarmaken is wel even een klusje!

Let verder op de veiligheid met frituren boven kampvuur.

Pin recept Recept afdrukken
Personen :4 personen

Rissoles de Camarão - Garnalenkoekjes

  
5 van 3 stemmen
De kruising tussen garnalenkroketjes en empanadas.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 30 min
Bereiding 30 min
Totaal 1 uur
Onderwarmte :Matig houtvuur
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Spaans
Moeilijk - makkelijk Moeilijk

Ingrediënten

Vulling

  • 600 gram garnalen gepeld
  • 1 malequeta peper
  • 40 gram boter
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • zout naar smaak
  • zwarte peper naar smaak
  • roux
  • 1 eetlepel peterselie gehakt

Deeg

  • 1 kopje water
  • 1 eetlepel boter
  • 1 citroenschil
  • 1 beker bloem
  • bloem voor bestrooien
  • ei voor paneren
  • paneermeel voor paneren
  • olie voor frituren

Materiaal

rocketstove
Wok
Wok

Instructies

Vulling

  • Kook de garnalen met zout en cayennepeper in 300 milliliter water.
  • Snijd de ui en de knoflook fijn.
  • Bak dit in boter en voeg de garnalen en een deel van het nat toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Bind het geheel met wat roux en voeg aan het eind de gehakte peterselie toe.

Deeg

  • Schil de citroen en kook dit mee met water.
  • Verwijder na een tijdje de citroenschil en voeg al roerend de bloem toe, blijf roeren tot de bloem gaar is.
  • Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en rol het deeg uit.
  • Steek kleine cirkels en vul deze met de garnalenvulling.
  • Kluts een ei en haal de deegpakketjes hier doorheen en haal ze vervolgens door het paneermeel.
  • Frituur het in hete olie.
  • Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 1482kcal | Koolhydraten: 127g | Proteïne: 140g | Vet: 43g | Verzadigd vet: 22g | Cholesterol: 1600mg | Natrium: 4989mg | Kalium: 1153mg | Vezels: 8g | Suiker: 20g | Vitamine A: 1512IU | Vitamine C: 115mg | Calcium: 955mg | IJzer: 20mg
No Comments

Leave a Reply