Top
 

Rissoles de camarão / Garnalen koekjes

 / Recepten  / Rissoles de camarão / Garnalen koekjes
12 sep

Rissoles de camarão / Garnalen koekjes

Dit is een van de winnende recepten tijdens TopKok 2013, een buiten kookwedstrijd waar ik met een team van mede scouts de eerste prijs behaald heb.

Feitelijk zijn Rissoles de camarão een soort kruising tussen garnalen-kroketjes en empanadas. Ze zijn verrassend lekker maar …. het klaarmaken is wel even een klusje!

Nodig

  • Billy
  • Woodgas stovetopkok11
  • Mes
  • Snijplank
  • Wok
  • Rocketstove
  • Kom voor vulling
  • Kom voor beslag
  • Deegroller
  • Steekvorm
  • Grote gietijzeren pan (eerst deeg dan frituren)
  • Driepoot en vuur
  • Schaaltje ei
  • Schaaltje parneer
  • Rooster voor uitlekken
  • Serveerschaal

Ingrediënten

Vulling

  • 600 g garnalen gepeld
  • 1 malegueta peper
  • 40 g boter
  • 1 ui, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Zout en zwarte peper naar smaak koninkrijk
  • Roux
  • 1 eetlepel (el) gehakte peterselie

Deeg

  • 1 kopje water
  • 1 eetlepel (el) boter
  • 1 citroenschil
  • Bloem 1 cup
  • Bloem voor bestrooien
  • Ei en paneermeel voor paneren
  • Olie voor frituren

Bereiding
Vulling.

  • Kook de garnalen met zout en cayennepeper in 300 ml water in de Billy can.
  • Bak de ui in boter en knoflook. Voeg de garnalen en een deel van het nat toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Bind het geheel met wat roux en voeg aan het eind de gehakte peterselie toe.

Deeg

  • Kook het water en de citroenschil, verwijder de citroenschil en voeg al roeren de bloem toe, blijf roeren tot de bloem gaar is.
  • Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en rol het deeg uit.
  • Steek kleine cirkels en vul deze
  • Haal de kroketjes door ene losgeslagen ei en vervolgens door de paneermeel
  • Bak in hete olie

Bron
http://allrecipes.com.br/receita/5272/rissoles-de-camar-o.aspx

No Comments

Leave a Reply