Top
 

Pastinaak-gember soep

 / Recepten  / Pastinaak-gember soep
19 feb

Pastinaak-gember soep

Deze soep leek mij een fantastische soep om met winterse outdoor cookings te serveren. De zoete pastinaak met de pittige gember is een heerlijke combinatie.

Het recept komt uit het boek Veg! van Hugh Fearnley-Whittingstall. Veg! is een echt geweldig kookboek als het om groenten gaat. Hugh is bekend van allerlei “River Cottage” kookboeken en heeft een eigen TV programma. River Cottage is in Engeland zeer bekend, het is een soort Mekka voor “Foodies” met een restaurant, workshop-centrum, evenementen locatie, opleidingscentrum en nog veel meer.

Kookgerei

  • Roerzeef

Nodig (voor 12 personen)

  • 3 EL olijf olieWhole fresh Parsnips, Pastinaca sativa, isolated on white background
  • 45 gr boter
  • 3 uien, fijn gesneden
  • 6 tenen knoflook, fijngesneden
  • 12-15 cm gember, fijn gesneden
  • 3/4 tl kardemon poeder
  • 3/4 tl komijnpoeder
  • 3/4 tl cayenepeper
  • 1,5 kg pastinaak, in blokjes van 1×1 cm
  • 2,5 groentenbouillon
  • 600 ml melk
  • peper en zout naar smaak
  • 100 gr geschaafde amandelen of pompoenpitten
  • 0,5 L dikke yoghurt

Bereiding

  • Fruit de ui circa 10 minuten in de olijfolie en boter tot alle ui glazig is.
  • Voeg de knoflook, gember en de specerijen toe en bak dit al roerend enkele minuten mee
  • Roer de pastinaak door het geheel tot de pastinaak goed bedekt is met de specerijen
  • Schenk de bouillon er bij en laat het geheel 15 a 20 minuten koken tot de pastinaak helemaal zacht is
  • Maak de soep fijn en glad door deze door de roerzeef te halen.
  • Rooster als de soep opstaat de amandelen of pompoenpitten tot ze net beginnen te kleuren
  • Serveer de soep met een of twee eetlepels yoghurt, wat amandel pitten en een draai peper van de molen
No Comments

Leave a Reply