fbpx
Top
 
 / Recepten  / Pastinaak Gembersoep
19 feb

Pastinaak Gembersoep

Deze Pastinaak Gembersoep leek mij een fantastisch recept om met winterse outdoor cookings te serveren. De zoete pastinaak met de pittige gember is een heerlijke combinatie.

Dit recept komt uit het boek Veg! van Hugh Fearnley-Whittingstall. Veg! is een echt geweldig kookboek als het om groenten gaat. Hugh is bekend van allerlei “River Cottage” kookboeken en heeft een eigen TV-programma. River Cottage is in Engeland zeer bekend, het is een soort Mekka voor “Foodies” met een restaurant, workshop-centrum, evenementen locatie, opleidingscentrum en nog veel meer.

Pin recept Recept afdrukken
Personen :10 personen

Pastinaak Gembersoep

  
5 van 3 stemmen
Een zoete soep met een pittig tintje.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 15 min
Bereiding 25 min
Totaal 40 min
Onderwarmte :Matig houtvuur
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Soep
Keuken Nederlands
Trefwoord Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Eenvoudig

Ingrediënten

  • 1,5 kilo pastinaak blokjes 1x1
  • 3 uien
  • 6 tenen knoflook
  • 100 gram gember
  • 2,5 liter groentebouillon
  • 600 milliliter melk
  • 0,5 liter dikke yoghurt
  • 100 gram amandelen of pompoenpitten geschaafd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 45 gram boter
  • 3/4 theelepel kardemom poeder
  • 3/4 theelepel komijnpoeder
  • 3/4 theelepel cayene poeder
  • peper en zout

Materiaal

Roerzeef
bogracs
Bogrács (Hongaarse hang pan)
Passeviet

Instructies

  • Snijd de ui fijn en fruit deze circa 10 minuten in de olijfolie en boter tot alle ui glazig is.
  • Snijd de knoflook en de gember ook klein en voeg dit samen met alle kruiden toe.
  • Bak dit al roerend enkele minuten mee.
  • Snijd de pastinaak in blokjes van 1 x 1 centimeter.
  • Roer dit door het geheel tot de pastinaak goed bedekt is met de specerijen.
  • Schenk de bouillon er bij en laat het geheel 15 à 20 minuten koken tot de pastinaak helemaal zacht is.
  • Maak de soep fijn en glad door deze door de passeviet te halen.
  • Rooster, als de soep op staat, de amandelen of pompoenpitten tot ze net beginnen te kleuren.
  • Voeg als laatste de melk toe en breng de soep op smaak met wat peper en zout.
  • Serveer de soep met een of twee eetlepels yoghurt, wat amandel of pompoenpitten en een draai peper van de molen.
  • Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 1145kcal | Koolhydraten: 89g | Proteïne: 21g | Vet: 76g | Natrium: 42599mg | Kalium: 879mg | Vezels: 14g | Suiker: 32g | Vitamine C: 29mg | IJzer: 1mg
Comments
  • Johannes
    16/11/2019, 16:51

    Wanneer gaat de melk er doorheen?

Leave a Reply