Top
 
 / Recepten  / Marshmallow taart
24 jun

Marshmallow taart

Deze taart smaakt fantastisch, is onweerstaanbaar lekker, simpel te maken, leuk om te delen en vreselijk slecht voor je lijn. Als je van calorieën tellen houdt, dan raak je voorlopig niet uitgeteld!

Mijn zus Nicole deelde een filmpje op Facebook waar in deze “taart” getoond werd voor in een gewone oven.

Ondertussen heb ik tijdens HIT Alphen in 2019 een onofficieel record behaald met de grootste marshmallow taart ooit! Ik heb deze klaargemaakt in een paella-pan van één meter doorsnee voor zo’n 450 mensen. Ze konden vanaf 4 verschillende punten in rijen aansloten om hun koekje te dippen.

Pin recept Recept afdrukken
Personen :16 personen

Marshmallow Taart

  
5 van 3 stemmen
Deze taart smaakt fantastisch, is onweerstaanbaar lekker, simpel te maken, leuk om te delen en vreselijk slecht voor je lijn.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 10 min
Bereiding 30 min
Totaal 40 min
Bovenwarmte :Een volle deksel briketten
Onderwarmte :3 à 4 briketten onder
Gang Banket, Bijgerecht, Gebak, Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Amerikaans, Nederlands
Trefwoord Leuk met kinderen, Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Eenvoudig

Ingrediënten

  • 1 laag marshmallows
  • 1 laag pure chocolade zo puur mogelijk
  • voldoende kaakjes

Instructies

  • Bedek een skillet of Dutch Oven met een laag chocolade, eventueel kun je de repen fijn verkruimelen.
  • Bedek de laag chocolade met een laag marshmallows.
  • Zorg voor minimaal onderwarmte, verbrande chocolade is vies. Chocolade smelt al bij een temperatuur van 35 tot 40 graden, dus warmer hoeft dus echt niet.
  • Zorg voor veel bovenwarmte zodat de marshmallows mooi smelten en kleuren.

Serveren

  • Deel koekjes uit en laat iedereen met zijn koekjes in de gesmolten marshmallows en chocolade dippen.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 8kcal | Koolhydraten: 1g | Proteïne: 1g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Cholesterol: 1mg | Natrium: 1mg | Suiker: 1g
No Comments

Leave a Reply