Top
 

Maisbrood met kaas uit de DO

 / Recepten  / Maisbrood met kaas uit de DO
17 mrt

Maisbrood met kaas uit de DO

Jamie Oliver beschrijft in zijn boek Jamie’s Amerika een verrukkelijk maisbrood. Het recept van Jamie is de basis van dit recept.

In Mexico en Amerika is maisbrood erg populair. Met thanksgiving eten de Amerikanen bijvoorbeeld traditioneel altijd maisbrood naast de turkey.

Als je zoekt op Dutch Oven en Cornbread kom je tal van foto’s en recepten tegen.

Nodig:

  • 100 gram (room)boter
  • 3 uien
  • 3 maiskolven (evt mais uit blik of pot)
  • 6 eieren
  • 500 gram maismeel (Polenta)
  • 100 gram bloem
  • 400 ml melk
  • 2 tl bakpoeder
  • 200 gram vers geraspte kaas (pittige)
  • 4 groene pepers

Bereiding:IMG_5013

  • Snij de ui aan ringen en bak deze zachtjes zo’n 20 minuten tot ze bruin en kleverig zijn.
  • Snij de mais los van de kolf door er een mes langs te halen. (of laat de mais uitlekken)
  • Laat de mais 5 minuten meebakken met de ui en laat het geeheel vervolgens afkoelen
  • Meng bakpoeder,bloem, polenta, melk en eieren met een flinke mespunt peper en zout en 3/4 van de geraspte kaas tot een deeg
  • Warm een DO op met ruim kolen op het deksel en 2 of 3 kooltjes onder de DO
  • Hak 3 groene pepers fijn en roer deze met de mais/uien door het deeg
  • Stort het deeg in de DO, gebruik eventueel een vel bakpapier op de bodem van de DO om het brood er in één keer uit te kunnen halen
  • Let op !! Veel warmte van boven, weinig van onder !!
  • De baktijd is 35 tot 45 minuten.
  • Snij de laatste peper aan dunne ringen en strooi die als het maisbrood bijna klaar is (na circa 35 minuten) met de laatste geraspte kaas op het maisbrood. Laat het strooisel nog 10 minuten meebakken.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.