fbpx
Top
 
 / Recepten  / Maisbrood met kaas uit de Dutch Oven
17 mrt

Maisbrood met kaas uit de Dutch Oven

Jamie Oliver beschrijft in zijn boek Jamie’s Amerika een verrukkelijk maïsbrood. Het recept van Jamie is de basis van dit recept.

In Mexico en Amerika is maïsbrood erg populair. Met thanksgiving eten de Amerikanen bijvoorbeeld traditioneel altijd maïsbrood naast de turkey.

Als je zoekt op Dutch Oven en Cornbread kom je een tal van foto’s en recepten tegen.

Pin recept Recept afdrukken
Personen :8 personen

Maïsbrood met kaas uit de Dutch Oven

  
5 van 5 stemmen
Jamie Oliver beschrijft in zijn boek Jamie’s Amerika een verrukkelijk maïsbrood.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Bereiding 1 uur 15 min
Totaal 1 uur 15 min
Bovenwarmte :Eén aaneengesloten ring briketten aan de rand van de deksel
Onderwarmte :1/6 van de bovenwarmte
Gang Bijgerecht, Lunch, Tussendoortje
Keuken Amerikaans, Mexicaans, Nederlands
Trefwoord Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Gemiddeld

Ingrediënten

  • 100 gram (room)boter
  • 3 uien
  • 3 maïskolven
  • 6 eieren
  • 500 gram maïsmeel (polenta)
  • 100 gram bloem
  • 400 milliliter melk
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 200 gram vers geraspte kaas (pittig)
  • 4 groene pepers

Materiaal

Instructies

  • Snijd de ui aan ringen en bak deze zachtjes zo’n 20 minuten tot ze bruin en kleverig zijn.
  • Snijd de maïs los van de kolf door er een mes langs te halen. Of, als je maïs uit blik gebruikt, laat de maïs uitlekken.
  • Laat de maïs 5 minuten meebakken met de ui en laat het geheel vervolgens afkoelen.
  • Meng het bakpoeder, de bloem, de polenta, de melk en de eieren met een flinke mespunt peper en zout en 3/4 van de geraspte kaas tot een deeg. Voeg de gesmolten boter toe.
  • Warm een Dutch Oven op met ruim kolen op het deksel en 2 à 3 kooltjes onder de Dutch Oven.
  • Hak 3 groene pepers fijn en roer deze met de maïs/uien door het deeg.
  • Stort het deeg in de Dutch Oven, gebruik eventueel een vel bakpapier op de bodem van de Dutch Oven om het brood er in één keer uit te kunnen halen.
  • Let op, veel warmte van boven, weinig van onder.
  • De baktijd is 35 tot 45 minuten.
  • Terwijl het brood opstaat, kun je de gebruikte materialen schoonmaken en opruimen.
  • Snijd de laatste peper aan dunne ringen en strooi die als het maisbrood bijna klaar is (na circa 35 minuten) met de laatste geraspte kaas op het maïsbrood. Laat het strooisel nog 10 minuten meebakken.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 575kcal | Koolhydraten: 75g | Proteïne: 14g | Vet: 23g | Natrium: 422mg | Kalium: 210mg | Vezels: 2g | Suiker: 5g | Vitamine C: 6mg | IJzer: 2mg
No Comments

Leave a Reply