fbpx
Top
 
 / Recepten  / Perfecte Lemon Curd
17 apr

Perfecte Lemon Curd

De beste definitie van Lemon Curd is “zon  in een potje”. Lemon Curd is heerlijk fris en fruitig van smaak. Hoet mij altijd aan het voorjaar denken. Rond  Pasen maak ik altijd Lemon Curd. Het is heerlijk op een matzes, op een boterham of verwerkt in gebak. Elke keuken heeft zijn eigen sterke kanten en dit is wat mij betreft een van de lekkerste dingen uit de Engelse keuken.

Zoek met Google en je vindt veel moeilijke recepten die veel werk kosten en bovendien niet het perfecte resultaat geven. Vaak heb ik, en vele andere met mij, met die recepten “last” van witte slierten door de Lemon Curd. Dit wordt veroorzaakt door eiwitstolsels. Het kan geen kwaad, de smaak blijft gelijk, maar qua uiterlijk is het minder.

De bereiding van dit recept is super simpel en wijkt af van de traditionele bereiding met als gevolg: een Perfecte Lemon Curd zonder eiwitslierten.

Pin recept Recept afdrukken
Personen :30 personen

Perfecte Lemon Curd

  
5 van 5 stemmen
Een heerlijk fris en fruitig smeersel.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 15 min
Bereiding 25 min
Totaal 40 min
Onderwarmte :Matig houtvuur
Gang Bijgerecht, Gebak, Nagerecht, Saus
Keuken Brits
Trefwoord Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Gemiddeld

Ingrediënten

  • 6 citroenen zest (het rasp van de schil) en het sap
  • 250 gram roomboter ongezouten
  • 350 gram suiker
  • 4 eieren

Materiaal

Jampot

Instructies

  • Snijd de boter aan kleine blokjes en laat deze op kamertemperatuur komen.
  • Haal de citroenen over de rasp om de buitenste laag van de schil te verzamelen en pers ze vervolgens uit.
  • Doe op het citroensap na alle ingrediënten in een beslagkom en roer met garde of mixer tot een cake-achtig beslag ontstaat. Hier en daar een paar kleine klontjes boter is geen drama.
  • Voeg het citroensap toe en roer nog even verder.
  • Breng het geheel al roerend op matig hoog vuur aan de kook. Let op; blijf roeren, de boter mag niet aanbranden en de suiker niet karameliseren. Je moet dus echt goed blijven roeren over de hele bodem van de pan.
  • Laat het even op zo laag mogelijk vuur al roerend doorkoken.
  • Giet het vervolgens in schone jampotten en draai deze gelijk dicht.
  • De Lemon Curd koelt vanzelf af en komt op de juiste dikte als deze is afgekoeld.
  • Zodra je gerecht klaar is, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.
  • In de koelkast is enkele weken houdbaar.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 3587kcal | Koolhydraten: 412g | Proteïne: 31g | Vet: 221g | Natrium: 2051mg | Kalium: 1197mg | Vezels: 18g | Suiker: 366g | Vitamine C: 343mg | IJzer: 7mg
No Comments

Leave a Reply