fbpx
Top
 
 / Recepten  / Kruidenboters
24 jun

Kruidenboters

Kruidenboter is heerlijk op een vers gebakken brood, een visje, stukje vlees of een toastje. Hier staan zes variaties die zeker de moeite zijn om eens te proberen.

Bron: smulweb.nl

Pin recept Recept afdrukken
Personen :10 personen

Kruidenboters

  
5 van 3 stemmen
Overheerlijke en verschillende soorten kruidenboters.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 15 min
Bereiding 5 min
Totaal 20 min
Gang Bijgerecht, Saus
Keuken Brits, Frans, Italiaans, Monaco, Nederlands, Provençaals
Trefwoord Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Eenvoudig

Ingrediënten

Basiskruidenboter

  • 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 1 bosje bieslook fijngesneden
  • 1 bosje peterselie fijngesneden
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 theelepel ciroensap
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel grof zeezout

Italiaanse kruidenboter

  • 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 1 bosje basilicum fijngesneden
  • 4 cherry tomaatjes zonder de zaden en zeer fijngesneden
  • 1 teentje knoflook geperst
  • ½ theelepel versgemalen zwarte peper
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas zeer fijn

Engels kruidenboter

  • 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 1 bosje munt fijngesneden
  • 1 zest (geraspte schil van 1 citroen)
  • 1 theelepel citroensap
  • ½ theelepel versgemalen zwart zout
  • ½ theelepel grof zout

Knoflook kruidenboter

  • 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • ½ theelepel Worcestershire sauce
  • 3 teentjes knoflook geschild en gepureerd
  • 1 mespunt versgemalen witte peper
  • ½ theelpel zout fleur de sel zout

Provençaalse kruidenboter

  • 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 1 theelepel verse tijmblaadjes fijngesneden
  • 1 theelepel rozemarijnblaadjes fijngesneden
  • 1 theelepel marjoleinblaadjes fijngesneden
  • ½ theelepel lavendelbloemen
  • 1 theelepel zout fleur de sel zout

Instructies

  • Snijd alle ingrediënten in de juiste vorm.
  • Voeg alle ingrediënten van de zelfgekozen soort kruidenboter in een bakje.
  • Roer en stamp alle ingrediënten met een stamper (of klein stokje hout, zie afbeelding, kan ook).
  • Eetsmakelijk en vergeet niet op te ruimen!

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 372kcal | Koolhydraten: 1g | Proteïne: 1g | Vet: 41g | Natrium: 515mg | Kalium: 15mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g | Vitamine C: 3mg | IJzer: 1mg
No Comments

Leave a Reply

Rating recept