Top
 

Kruidenboters

 / Recepten  / Kruidenboters
24 jun

Kruidenboters

Kruidenboter is heerlijk op een vers gebakken brood, een visje,stukje vlees of toastje. Hier staan een aantal variaties die zeker de moeite zijn om eens te proberen. (bron smulweb.nl)

KruidenboterkruidenBasiskruidenboter

  • 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • Bosje bieslook fijngesneden
  • Bosje peterselie, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel vergemalen zwarte peper
  • 1 theleepel grof zeezout

Ingrediënten Italiaanse kruidenboter

  • 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • Bosje basilicum fijngesneden
  • 4 cherry tomaatjes, zonder de zaden, zeer fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ½ theelepel vergemalen zwarte peper
  • 25 gram zeer fijn geraspte Parmezaanse kaas.

Engelse kruidenboter

  • 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • Bosje munt, fijngesneden
  • Zest, geraspte schil, van 1 citroen.
  • 1 theelepel citroensap
  • ½ theelepel vergemalen zwart zout
  • ½ theelepel grof zout

Knoflook kruidenboter

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • ½ theelepel Worcestershire sauce
  • 3 teentjes knoflook, geschild en gepureerd
  • 1 mespunt versgemalen witte peper
  • ½ theelepel zout: fleur de sel zout

Provençaalse kruidenboter

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 1 theelepel verse thijmblaadjes, fijngesneden
  • 1 theelepel rozemarijnblaadjes, fijngesneden
  • 1 theelepel marjoleinblaadjes, fijngesneden
  • ½ theelepel lavendelbloemen
  • 1 theelepel fleur de sel zout

 

No Comments

Leave a Reply