Kruidenboters

Kruidenboter is heerlijk op een vers gebakken brood, een visje, stukje vlees of een toastje. Hier staan zes variaties die zeker de moeite zijn om eens te proberen.

Bron: smulweb.nl

Kruidenboters

Kruidenboters

Arriën Stegehuis
Overheerlijke en verschillende soorten kruidenboters.
4,72 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerecht, Saus
Keuken Brits, Frans, Italiaans, Monaco, Nederlands, Provençaals
Porties 10 personen
Calorieën 372 kcal

Ingrediënten
  

Basiskruidenboter

  • 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 1 bosje bieslook fijngesneden
  • 1 bosje peterselie fijngesneden
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 theelepel ciroensap
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel grof zeezout

Italiaanse kruidenboter

  • 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 1 bosje basilicum fijngesneden
  • 4 cherry tomaatjes zonder de zaden en zeer fijngesneden
  • 1 teentje knoflook geperst
  • ½ theelepel versgemalen zwarte peper
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas zeer fijn

Engels kruidenboter

  • 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 1 bosje munt fijngesneden
  • 1 zest (geraspte schil van 1 citroen)
  • 1 theelepel citroensap
  • ½ theelepel versgemalen zwart zout
  • ½ theelepel grof zout

Knoflook kruidenboter

  • 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • ½ theelepel Worcestershire sauce
  • 3 teentjes knoflook geschild en gepureerd
  • 1 mespunt versgemalen witte peper
  • ½ theelpel zout fleur de sel zout

Provençaalse kruidenboter

  • 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 1 theelepel verse tijmblaadjes fijngesneden
  • 1 theelepel rozemarijnblaadjes fijngesneden
  • 1 theelepel marjoleinblaadjes fijngesneden
  • ½ theelepel lavendelbloemen
  • 1 theelepel zout fleur de sel zout

Instructies
 

  • Snijd alle ingrediënten in de juiste vorm.
  • Voeg alle ingrediënten van de zelfgekozen soort kruidenboter in een bakje.
  • Roer en stamp alle ingrediënten met een stamper (of klein stokje hout, zie afbeelding, kan ook).
  • Eetsmakelijk en vergeet niet op te ruimen!

Nutrition

Serving: 100gCalorieën: 372kcalKoolhydraten: 1gProteïne: 1gVet: 41gNatrium: 515mgKalium: 15mgVezels: 1gSuiker: 1gVitamine C: 3mgIJzer: 1mg
Trefwoord Vegetarisch
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat weten hoe het was!
4,72 from 7 votes (7 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Translate »