Top
 

Knolselderijsoep

 / Recepten  / Knolselderijsoep
15 dec

Knolselderijsoep


Soup en Zo
heeft een geweldig kookboek uitgegeven met de naam Soep. In dit boek staat een fantastisch lekker recept voor knolselderijsoep. Met knolselderij kun je meer doen dan je denkt; pureren, bakken, koken, frituren. In dit recept koken we er soep van, een echte aanrader!

Wel heb je een passeviet nodig. Geen idee wat dat is? Het is een soort roerzeef waarin je een steeds fijnere zeef plaatst. De kampvuurvariant van de staafmixer.

Behalve dat de soep een echte aanrader is kan ik Soup en Zo ook van harte aanbevelen. Er zijn in Amsterdam drie winkels waar ze alleen maar soep en salades serveren. Ze kennen hun klanten en ik kan niet wachten tot ik weer in Amsterdam ben om daar een heerlijke kom soep te halen.

Ingrediënten:

  • 3 stuks knolselderij
  • 1/2 pakje roomboter
  • 1 ui
  • 1 bol knoflook
  • 1 citroen
  • 1 liter volle melk
  • 1 liter water
  • peper en zeezout
  • amandelschaafsel

Bereiding:

  • Was het zand van de knollen en schil deze. Snij deze vervolgens in blokjes van 2 x 2 centimeter.
  • Was de citroen en rasp de buitenste laag van de schil.
  • Snij de ui in grove stukken en hak de knoflook in grove stukken.
  • Bak de rasp van de citroenschil samen met de ui, de knoflook en met het sap van de citroen.
  • Voeg de melk, het water en de gesneden knolselderij toe en kook het op laag vuur langzaam gaar.
  • Zodra de soep zachtjes boven een vuurtje staat te pruttelen, maak je het gebruikte gereedschap schoon en ruim je het weer op waar je het gevonden hebt.
  • Roer het geheel door de passeviet en serveer het met wat geroosterd amandaelschaafsel.
No Comments

Leave a Reply

4 × 5 =