Top
 

Kleffe dadel cake

 / Recepten  / Kleffe dadel cake
1 mei

Kleffe dadel cake

stickyQua calorieën is dit recept geheel onverantwoord, elke dieetfreak en gezondheidsgoeroe zal dit recept verafschuwen, de rest van Nederland zal het waarschijnlijk omarmen. Heel even heb ik gedacht het recept achter de hand te houden om tijdens een bakwedstrijd een fantastische primeur te hebben, om dat ik het liever deel en graag nu al in mijn repertoire op neem heb ik die gedachte snel onderdrukt.

Dit recept is zeer eenvoudig te bereiden, het moeilijkste is geloven dat je echt 2 liter kokend water over het geheel moet schenken.

Deze dadelcake smaakt heerlijk en door de saus wordt hij super klef. Hij is het lekkerst warm geserveerd met een bolletje ijs en wat slagroom maar zonder kan ook.

Nodig

  • Voor de cake
    • 400 gr Donker bruine basterdsuiker
    • 700 gr bloem
    • 3 el bakpoeder
    • 0,5 L volle melk
    • 4 eieren
    • vanille (vers) of extract
    • 200 gr gesmolten roomboter
    • 800 gram ontpitte dadels
  • Voor de saus
    • 800 gr bruine basterdsuiker
    • 100 gram boter in kleine blokjes
    • 2 L (echt waar) kokend water

Bereiding

  • Bereid je goed voor, zorg voor briketten en een voorverwarmde DO en zet ruim 2 liter water op (zodat je als je klaar bent 2L over hebt als er wat verdampt)
  • Snijd de dadels
  • Meng de bruine suiker, bloem en bakpoeder goed door elkaar
  • Smelt de boter en klop hier het vanille aroma of de uit het vanillestokje geschraapte zaadjes door heen en voeg de geklopte eieren toe
  • Roer de natte en droge ingrediënten met een pollepel door elkaar tot een mooi cake beslag en schep de dadels er doorheen.
  • Verdeel het cakebeslag over de bodem van een goed voorverwarmde DO en strooi eerst de suiker en dan de klontjes boter er over heen.
  • Giet de 2 L water over de saus en bak het geheel in 45 a 50 minuten gaar
  • Bak ‘m niet te lang, de bovenzijde moet sponsachtig en veerkrachtig blijven aanvoelen.

Bron: Nigella Bites

No Comments

Leave a Reply