fbpx
Top
 
 / Recepten  / Kip en worst uit de Dutch Oven
8 apr

Kip en worst uit de Dutch Oven

Kip en worst met salie en citroen, een verrassende combinatie. Dit gerecht leent zich uitstekend om in de Dutch Oven klaar te maken. Onderin de kip en de uien, de worstjes boven op zodat ze een mooi bruin korstje krijgen van de stralingswarmte van het deksel.

Zelf ben ik al jaren fan van Nigella Lawson, een bekende TV kok. Dit is wat mij betreft één van haar top recepten.

De citroen in combinatie met de mosterd en de salie geven het gerecht écht een super lekkere smaak. Wat voor soort worstjes je gebruikt, maakt niet zoveel uit. Zelf gebruik ik het liefst merguez van de Turkse slager. Ook andere worstjes zoals chipolata doen het erg goed in dit recept. Gewoon verse worst of braadworst kan natuurlijk ook.

Bedenk wel, je gerecht wordt nooit beter, dan je slechtste ingrediënt. Zorg dus voor goede kip. Kippendijen hebben de meeste smaak en hebben dan ook echt de voorkeur boven kipfilet.

Bron: Nigella Lawson / http://www.okoko.nl/

Kip en worst uit de Dutch Oven

  
5 van 5 stemmen
Een verrassende combinatie die echt overheerlijk is.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 30 min
Bereiding 1 uur 30 min
Bovenwarmte :Eén gesloten ring aan de buitenrand van de deksel
Onderwarmte :1/5 van de bovenwarmte
Gang Hoofdgerecht
Keuken Engels
Moeilijk - makkelijk Eenvoudig

Ingrediënten

  • 2 kg kippendijen
  • 12 worstjes dun
  • 4 grote uien of 2 kleintjes
  • 125 ml olijfolie
  • 4 eetlepels Engelse mosterd
  • 10 eetlepel worchester sauce
  • 4 takjes salieblaadjes gehakt
  • 3 citroen
  • peper van de molen
  • zout van de molen

Materiaal

Instructies

Voorbereiden

  • Snij de uien in achten.
  • Snij de citroen in achten.
  • Doe alle ingrediënten (op de worstjes na) in de Dutch Oven en meng alles goed door elkaar.
  • Als je dit thuis klaar maakt en je hebt de tijd, laat de kip marineren tot de volgende dag. Red je dit niet, laat de kip dan zo lang mogelijk op kamertemperatuur marineren.
  • Leg de worstjes ertussen.

Bereiden

  • Zodra alles in de Dutch Oven zit is het een goed moment om alle gebruikte materialen en ingrediënten af te wassen en op te ruimen waar je ze gevonden hebt.
  • Het geheel moet circa 60 minuten opstaan. Keer wel halverwege de worstjes een keer om, zodat ze aan alle kanten mooi bruin worden.
  • Intussen kun je alle gebruikte materialen weer schoonmaken en opruimen.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 301kcal | Koolhydraten: 1g | Proteïne: 17g | Vet: 25g | Natrium: 312mg | Kalium: 225mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g | Vitamine C: 4mg | IJzer: 1mg
No Comments

Leave a Reply

Rating recept