Top
 

Kip en worst uit de Dutch Oven

 / Recepten  / Kip en worst uit de Dutch Oven
8 apr

Kip en worst uit de Dutch Oven

Een verrassende combinatie die overheerlijk is. Wat voor soort worstjes je gebruikt maakt niet zo veel uit. Het kan gewoon verse worst zijn, braad-worstjes maar ook schorzio of andere exotische worst

Nodig

  • 1 grote uien of 2 kleine uien
  • 125 ml olijfolie
  • 2 tl Engelse mosterd
  • 1 el gedroogde salie
  • 1 citroenen
  • 1 el worcestersaus
  • 2 kg kip
  • 12 worstjes
  • 4 el salieblaadjes, gehakt

Voorbereiden

  • Snijd de uien in achten. Doe ze met de olie, mosterd, gedroogde salie, flink wat peper uit de molen, het citroensap, de uitgeknepen en in acht stukken gesneden helften van de citroen en de worcestersaus in een kom.
  • Meng alles goed en doe de stukken kip bij.
  • Laat de kip tot de volgende dag marineren, red je dit niet dan zo lang mogelijk op kamertemperatuur laten marineren.

Bereiden

  • Stook de Dutch Oven goed heet. (220 graden).
  • Leg de stukken kip met de velkant naar boven in een Dutch Oven en giet de marinade met alles erop en eraan en erin erbij.
  • Leg de worstjes ertussen.
  • Strooi de verse salieblaadjes over de kip en de worstjes en
  • 75 minuten in de oven. Keer de worstjes halverwege de braadtijd om, zodat ze aan alle kanten bruin worden.

Bron: Nigella Lawson / http://www.okoko.nl/

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.