Top
 

Kikkererwtensoep

 / Recepten  / Kikkererwtensoep
22 apr

Kikkererwtensoep

Jamie Oliver heeft fantastische recepten en dit is er een van. Meestal kook ik deze vegetarische soep gewoon thuis maar onlangs heb ik hem klaargemaakt voor 80 personen boven het vuur. Voor 80 personen is wat veel, onderstaand recept is voor 12 personen.

Nodig:

  • 2 aardappels
  • 10 middelgrote preien
  • 700 gram kikkererwten
  • olijfolie
  • 4 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 1,75 L bouillon
  • Gemalen parmezaanse kaas

Bereiding:

  • Spoel de gewelde kikkererwten schoon en kook ze samen mat de aardappel circa 60 minuten in een pan water tot de kikkererwten gaar zijn. Heb je kikkererwten uit blik dan kun je deze stap overslaan. Kook ik dat geval de aardappel en kikkererwten in de bouillon
  • Snij de prei in de lengte door, was ze goed en snij deze vervolgens in dunne ringen
  • Hang een dikke gietijzeren pan of ketel boven het vuur en bak de prei en de knoflook in olijfolie tot de prei zoet en zacht is
  • Voeg de bouillon toe en laat de soep nog een uurtje op laag vuur zachtjes pruttelen
  • Wil je een gladde soep roer dan (een deel van) de soep door de roerzeef. (of als je thuis bent de staaf mixer)
  • Breng de soep verder op smaak met een paar draaien zout en peper van de molen.

Serveren

Serveer de soep met een flinke lepel geraspte parmezaanse kaas er over geschept en een stuk turks brood

 

Variaties

  • Moet er echt vlees in de soep dan is rookworst of knakworstjes uit blik een goede optie
  • Snij een paar stengels bleekselderij fijn en bak deze mee met de prei
  • Strooi gehakte peterselie, selderij of lavas door de boullion
No Comments

Leave a Reply