Top
 
 / Recepten  / Kikkererwtensoep
22 apr

Kikkererwtensoep

Jamie Oliver heeft fantastische recepten en deze kikkererwtensoep is er één van. Soms maak ik deze soep voor een grote groep en vragen mensen naar het recept van deze heerlijke snert. Als ik dan uitleg dat het geen snert is maar kikkererwtensoep kijkt men echt heel ongelovig.

Deze soep heb ik voor het eerst geserveerd tijdens Soepzooitje 2013. Soepzooitje is een jaarlijks terugkerend evenement dat ik jaren mede georganiseerd heb. samenwerking met Staatsbosbeheer. Zo’n 80 vrijwilligers hielpen jaarlijks zwerfafval ruimen in de Biesbosch.

Ook voor kleinere groepen is deze soep echt super. Thuis staat deze kikkererwtensoep regelmatig op het menu.

Pin recept Recept afdrukken
Personen :12 personen

Kikkererwtensoep

  
5 van 4 stemmen
Een recept van Jamie Oliver zelf, overheerlijke soep.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 20 min
Bereiding 2 uur
Totaal 2 uur 20 min
Onderwarmte :Klein vuur
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Soep
Keuken Frans
Trefwoord Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Eenvoudig

Ingrediënten

  • 2 aardappels
  • 10 preien middelgrote
  • 700 gram kikkererwten
  • olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • gehakt fijn
  • 1,75 liter bouillon
  • Parmezaanse kaas gemalen

Materiaal

Instructies

  • Maak een klein vuur.
  • Spoel de gewelde kikkererwten schoon.
  • Snijd de aardappels in stukken, schillen mag, hoeft niet.
  • Heb je kikkererwten uit blik? Dan kun je deze stap overslaan.
    Kook de kikkererwten samen mat de aardappel circa 60 minuten in een pan water tot de kikkererwten gaar zijn.
  • Heb je kikkererwten uit blik? Kook ik dat geval de aardappel en kikkererwten in de bouillon.
  • Snijd de prei in de lengte door, was ze hierna goed.
  • Snijd de prei vervolgens in dunne ringen.
  • Hang een Dutch Oven of dikke gietijzeren pan boven het zojuist aangemaakte vuur.
  •  Bak de prei en de knoflook in olijfolie tot de prei zoet en zacht is.
  • Voeg de bouillon, kikkererwten en aardappels toe en laat de soep nog een uurtje op laag vuur zachtjes pruttelen.
  • Nu de soep op staat, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.
  • Wil je een gladde soep roer, dan (een deel van) de soep door de roerzeef, of als je thuis bent, gebruik de staafmixer.
  • Breng de soep verder op smaak met een paar draaien zout en peper van de molen.

Serveren

  • Serveer de soep met een flinke lepel geraspte Parmezaanse kaas erover en met een stuk Turks brood.

Variaties (3 stuks)

  • 1. Moet er echt vlees in de soep, dan is rookworst of knakworstjes uit blik een goede optie.
  • 2. Snijd een paar stengels bleekselderij fijn en bak deze mee met de prei.
  • 3. Strooi gehakte peterselie, selderij of lavas door de bouillon.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 90kcal | Koolhydraten: 16g | Proteïne: 6g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Natrium: 564mg | Kalium: 405mg | Vezels: 3g | Suiker: 3g | Vitamine A: 1327IU | Vitamine C: 18mg | Calcium: 82mg | IJzer: 4mg
No Comments

Leave a Reply