fbpx
Top
 
 / Recepten  / Hartige appelflappen
7 jul

Hartige appelflappen

Dit recept voor hartige appelflappen is afkomstig van mijn concurrent Jurjen Knoester. Echte concurrenten zijn we niet, we werken geregeld samen en gebruiken elkaars recepten. Zie eventueel www.campfirechef.nl.

De combinatie appel en kerriepoeder komt wel vaker in recepten voor. In deze hartige appelflappen worden er echter ook nog geitenkaas, gehakte walnoten en rozijnen aan toegevoegd. En dat… zorgt voor een heerlijke combinatie.

Als mensen dit recept maken tijdens een workshop is de eerste reactie vaak ‘dat kan toch niets wezen’, maar de smaak is echt super. Dit is dan ook één van mijn top vegetarische recepten.

Je kunt eventueel nog variëren door de geitenkaas te vervangen door gorgonzola of een andere echt pittige kaas.

Ga ze maar gauw klaarmaken en overtuig jezelf.

Pin recept Recept afdrukken
Personen :10 personen

Hartige appelflappen

  
5 van 5 stemmen
Een verrassende twist aan de 'standaard appelflappen'.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 15 min
Bereiding 30 min
Bovenwarmte :Eén gesloten ring aan de buitenrand van de deksel.
Onderwarmte :1/5 deel van de bovenwarmte.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Eenvoudig

Ingrediënten

  • 10 vellen bladerdeeg
  • 100 gram geitenkaas
  • 2 appels
  • 1 hand rozijnen
  • 1 hand walnoten
  • 3 eetlepels honing
  • 1 theelepel kerriepoeder

Materiaal

Instructies

  • Prak / snij de geitenkaas los.
  • Snijd één appel in blokjes.
  • Plet de walnoten en meng alle ingrediënten.
  • Leg de bladerdeegplakjes op de tafel, vergeet niet het folie te verwijderen.
  • Plaats in het midden van elk flapje een lepel vulling.
  • Pak een punt van het bladerdeeg en breng deze naar de tegenoverliggende punt zodat een driehoek ontstaat.
  • Prak met een vork de randjes mooi dicht.
  • Bak de flapjes in de DO, gebruik een roostertje om ze van de bodem vrij te houden.
  • Controleer regelmatig het resultaat. Wordt het niet bruin, dan voeg je meer kooltjes boven en/of onderop toe.
  • Terwijl de flapjes in de oven zitten, is het een goed moment om alle gebruikte spullen schoon te maken en op te ruimen.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 806kcal | Koolhydraten: 85g | Proteïne: 26g | Vet: 45g | Natrium: 406mg | Kalium: 769mg | Vezels: 13g | Suiker: 42g | Vitamine C: 18mg | IJzer: 5mg
Comments
  • Jedidja Clerx
    16/06/2017, 16:45

    voor hoeveel personen is het?

  • Ramona
    15/04/2018, 16:10

    Heeeeerlijk!!! Wat een super idee? Ik kreeg manlief eindelijk zo ver om op ons vuurtje wat lekkers te maken. En dit is heerlijk! Dank voor het delen.

  • Aaike
    31/05/2018, 20:49

    Kan dit ook gemaakt worden op een rooster zonder Dutch oven? Ik ben erg benieuwd!

  • Aaike
    31/05/2018, 20:51

    kan dit ook op een rooster gemaakt worden zonder een Dutch Oven te gebruiken? Ik ben erg benieuwd!

  • Aaike
    18/08/2018, 09:55

    Uiteindelijk heb ik het toch gemaakt in een dutch oven want er bleken er meer te zijn voor die avond

Leave a Reply