Top
 

Hartige appelflappen

 / Recepten  / Hartige appelflappen
7 jul

Hartige appelflappen

Dit recept is afkomstig van mijn concurrent Jurjen Knoester. Echte concurrenten zijn we niet, we werken geregeld samen en gebruiken elkaars recepten. Jurjen, gebruikt koken als middel voor teamtrainingen en ik mik meer op het lekker gezellig samen komen. Zie eventueel www.campfirechef.nl.

Ik heb zijn flapjes gestolen omdat ik ze fantastisch vindt. Ik ben absoluut geen vegetarier. Toen ik de flapjes proefde dacht ik even ik wordt ook vege……. Onzin ga ze maar gauw klaarmaken en overtuig je zelf.

Nodig:

  • 10 vel bladerdeeg
  • 1 onsje verse zachte geitenkaas
  • 2 appels (of 1 grote)
  • rozijnen handje vol
  • walnoten handje vol
  • 3 EL honing
  • 1 TL kerriepoeder

flapjes

 

Bereiding

  • Prak /snij de verse geitenkaas los
  • snijd 1 appel in blokjes
  • plet de walnoten
  • meng alle ingredienten
  • leg de bladerdeegplakjes op de tafel, vergeet niet het folie te verwijderen
  • Plaats in het midden van elk flapje een lepel vulling
  • pak een punt van het bladerdeeg en breng deze naar de tegenoverliggende punt zodat een driehoek ontstaat
  • prak met een vork de randjes mooi dicht
  • bak de flapjes in de DO, gebruik een roostertje om ze van de bodem vrij te houden.
  • Controleer regelmatig het resultaat, wordt het niet bruin, dan meer kooltjes boven en of onderop.
Comments
  • Jedidja Clerx
    16/06/2017, 16:45

    voor hoeveel personen is het?

  • Ramona
    15/04/2018, 16:10

    Heeeeerlijk!!! Wat een super idee? Ik kreeg manlief eindelijk zo ver om op ons vuurtje wat lekkers te maken. En dit is heerlijk! Dank voor het delen.

  • Aaike
    31/05/2018, 20:49

    Kan dit ook gemaakt worden op een rooster zonder Dutch oven? Ik ben erg benieuwd!

  • Aaike
    31/05/2018, 20:51

    kan dit ook op een rooster gemaakt worden zonder een Dutch Oven te gebruiken? Ik ben erg benieuwd!

      • Aaike
        18/08/2018, 09:55

        Uiteindelijk heb ik het toch gemaakt in een dutch oven want er bleken er meer te zijn voor die avond

Leave a Reply