fbpx
Top
 
 / Recepten  / Hamburgers
19 aug

Hamburgers

Hamburgers zijn er in vele soorten. Van voorgegaarde burgers uit de diepvries tot kant-en-klare burgers uit het versvak.

Wil je echte lekkere burgers waarbij mensen zich afvragen hoe je ze maakt, dan is dit recept een echte aanrader. Ik heb nog nooit negatieve reacties gehad als ik hamburgers via onderstaand recept serveerde.

Dit recept is vrij vertaald naar het recept van Burgers en Sliders uit Jamie Olivers Jamie’s Amerika.

Pin recept Recept afdrukken
Personen :12 personen

Hamburgers

  
5 van 4 stemmen
Deze overheerlijke hamburgers hebben een geweldige smaak.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 10 min
Bereiding 10 min
Totaal 20 min
Onderwarmte :Matig houtvuur
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Amerikaans
Moeilijk - makkelijk Eenvoudig

Ingrediënten

  • 4 uien
  • 8 sneeën brood of 1 rol beschuit
  • 1 kilo mager rundergehakt
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels vers gemalen peper
  • 2 à 3 eieren
  • 2 à 3 ons Parmezaanse kaas

Materiaal

BBQ of iets soort gelijks

Instructies

  • Snij de uien fijn.
  • Bak deze uien rustig op een laag vuur in boter (fruiten), totdat de uien mooi zacht, zoet en glazig zijn.
  • Snij het brood fijn aan echte kleine stukjes, denk aan een doperwt. Of verkruimel het beschuit.
  • Meng alle droge ingrediënten samen.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Voeg vervolgens de ui, Parmezaanse kaas, eieren en het gehakt toe.
  • Kneed dit zodanig dat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  • Verdeel het mengsel in 12 stukken en vorm er burgers van.
  • Als de mogelijkheid daar is, gebruik dan een hamburgerpers. Hier worden de burgers lekker stevig en compact van.
  • Bak de hamburgers op een klein vuurtje, zorg ervoor dat de hamburger maximaal 1 keer omgedraaid hoeft te worden.
  • Alle gebruikte spullen kunnen ondertussen schoongemaakt en opgeruimd worden.
  • Eetsmakelijk!

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calorieën: 2687kcal | Koolhydraten: 48g | Proteïne: 221g | Vet: 173g | Natrium: 1887mg | Kalium: 3896mg | Vezels: 8g | Suiker: 20g | Vitamine C: 33mg | IJzer: 26mg
No Comments

Leave a Reply