Top
 

Hamburgers

 / Recepten  / Hamburgers
19 aug

Hamburgers

Hamburgers zijn er in vele soorten. Van voorgegaarde burgers uit de diepvries die je kan eten zonder dat ze gebakken zijn tot kant en klare brugers uit versvak of diepvries.

Wil je echte lekkere burgers waarbij mensen zich afvragen hoe je ze maakt dan is dit recept een echte aanrader. Ik heb nog nooit negatieve racties ghad als ik hamburgers via onderstaand recept serveerde

Nodig voor 12 personen:

  • 4 Uien (liefst rode) fijn gesneden
  • 8 sneeën brood of 1 rol beschuit
  • 1 kg mager rundergehakt
  • 2 TL zout
  • 2 TL vers gemalen peper
  • 2 a 3 eieren
  • 2 a 3 ons geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

  • Snij de uien fijn en fruit deze zodat ze mooi zacht en zoet zijn
  • Snij het brood fijn aan echte kleine stukjes (maatje doperwt) of verkruimel de beschuit
  • Meng alle droge ingredienten, voeg vervolgens ui, kaas, eieren en gehakt toe en kneed dit zodanig dat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  • Verdeel het mengsel in12 stukken en vorm er burgers van. Als het kan gebruik dan een hamburger pers. Hier worden de burgers lekker stevig en compact van.

Vrij vertaald naar het recept van Burgers en Sliders uit Jamie Olivers “Jamie’s Amerika”

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.