Top
 

Gevouwen appeltaart uit de Dutch Oven

 / Recepten  / Gevouwen appeltaart uit de Dutch Oven
13 apr

Gevouwen appeltaart uit de Dutch Oven

Appeltaarten zijn er in vele variaties. Deze is erg smakelijk, met name als je de moeite neemt om alle ingrediënten te gebruiken. Heb je geen zin in moeilijk doen of heb je niet alles voorhanden dan kan het ook met alleen suiker en kaneel. Kortom doe waar je zin in hebt!

Nodig:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram boter, in blokjes
  • 2 el abrikozenjam
  • 400 gram (stoof)appels, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 1 tl kaneel
  • een snufje piment
  • een snufje kruidnagel
  • een snufje nootmuskaat
  • een snufje gember
  • schil van 1 sinaasappel, fijngeraspt (eventueel citroen)
  • 50 gram bruine suiker
  • 50 gram sultanarozijnen
  • poedersuiker

Bereiding:

  • Stook de Dutch Oven naar 190 graden C.
  • Wrijf de boter en de bloem in een kom tot een kruimelig deeg.
  • Voeg aan het kruimeldeeg 3 tot 4 el water toe tot een soepel deeg ontstaat.
  • Rol dit soepel deeg uit tot een grote ronde lap.
  • Leg dit op een RVS bord (de randen vallen ruim over het bord heen)
  • Besmeer het midden met de jam, meng de overige ingredienten (op de poedersuiker na) en leg deze op de jam
  • Vouw de taart dicht in grove plooien maar zorg er voor dat in het midden een opening blijft.
  • Bak de taart in drie kwartier gaar (goud bruin). Gaat het te hard dan de bovenkant even afdekken met alu-folie.
  • Voor het serveren bestuiven met poedersuiker.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.