Top
 

Geflambeerde fazantenborst met spek en tijm

 / Recepten  / Geflambeerde fazantenborst met spek en tijm
11 sep

Geflambeerde fazantenborst met spek en tijm

Omdat het jachtseizoen op fazant binnenkort weer opent alvast een heerlijk recept voor een lekkere geflambeerde fazantenborst met spek en tijm.

De een vindt het wreed, de ander geniet er van. Persoonlijk heb ik weinig moeite met de jacht, wilde dieren hebben het vaak veel beter dan dieren die maar met één doel gefokt worden!  Een lekker stuk wild vindt ik dan ook niet te versmaden. Fazant is weer in aantocht, 15 oktober start het jachtseizoen. Voor de hennen eindigt het op 31 december en voor de haantjes op 31 januari.

Behalve fazant kun je natuurlijk ook ander wild gebruiken, denk aan duif, eend of gans. Als er geen wild beschikbaar is zou je zelfs naar kalkoen, struisvogel of kip kunnen kijken maar persoonlijk denk ik dat dit recept met een fazantenborst het best tot zijn recht komt.

Nodig voor geflambeerde fazantenborst met spek en tijm

  • fazantenborst
  • spek
  • tijm
  • peper
  • zout
  • keukentouw
  • cognac

Bereiding van geflambeerde fazantenborst met spek en tijm

  • Kruid de fazantenborsten met peper, zout en tijm.
  • Wikkel de fazantenborsten in met  met spek en zet een en ander goed vast met keukentouw
  • Plaats de fazantenborsten in de Dutch Oven op een roostertje en stook de Dutch Oven goed heet! Alternatief kan zijn de BBQ, eventueel zou je zelfs wat rookmot en de boel lekker roken.
  • Als alle fazantenborsten goed gaar zijn (kerntemperatuur 80 graden) wordt het tijd om te flamberen.
  • Leg alle fazantenborsten op een mooie schaal. Schenk een grote soeplepel vol cognac en verwarm deze boven het vuur tot de cognac vlam vat
  • Schenk de brandende cognac over de fazantenborsten en geniet vervolgens van de overheerlijke geflambeerde  fazantenborsten met spek en tijm.
  • Natuurlijk doe je dit het liefst in het donker op het moment van serveren zodat iedereen van het spektakel kan genieten.
No Comments

Leave a Reply

4 × 5 =