Top
 

Duurzame broccolisoep

 / Recepten  / Duurzame broccolisoep
Duurzame Broccolisoep
3 okt

Duurzame broccolisoep

Toen mij gevraagd werd iets duurzaams en lekkers te verzinnen voor de jaarlijkse duurzaamheidsmarkt van de gemeente Papendrecht wist ik het direct, duurzame broccolisoep. De soep is heerlijk en is gemaakt van broccolistronken die anders in de groencontainer zouden belanden.

Met deze duurzame broccolisoep ben je dus goed bezig:

  • Ze smaakt heerlijk, je kunt hem aan de grootste fijnproevers voorzetten.
  • Ze kost vrijwel niets want het hoofdingrediënt is snijafval dat anders in de groencontainer zou verdwijnen.
  • Ze is daarmee één van de duurzaamste soepen die ik ken.
  • Je bespaart op je huishoudbudget
  • Je spaart het milieu
  • Het geeft een kick oom iets te maken van niets

Nodig voor het maken van duurzame broccolisoep

  • snijafval van 2 broccolistronken in kleine stukjes gesneden
  • 1 wortel in dunne plakken
  • olijfolie
  • 1 liter water
  • 1/8 liter slagroom
  • citroensap
  • Peper en zout van de molen naar smaak

De bereiding van duurzame broccolisoep

  • Fruit de gesnipperde ui in de olijfolie, voeg als de ui glazig wordt de dunne plakjes toe en bak deze even mee.
  • Voeg het water toe samen met de in kleine stukjes gesneden broccolistronken en kook deze beetgaar.
    (Natuurlijk doen we dat duurzaam met het deksel op de pan ;-). )
  • Voeg de slagroom toe en breng de soep opnieuw aan de kook, zodra deze kookt haal je de soep van het vuur en pureer je deze met de staafmixer. Heb of wil je geen stroom gebruiken dan is de passeviet een uitstekend en duurzaam alternatief!
  • Voeg vervolgens citroensap, peper en zout naar smaak toe om de soep op mm
  • Echt duurzaam wordt het als je in plaats van de staafmixer de passeviet gebruikt. Zelf doe ik dit alleen als ik geen stroom ter beschikking heb en bijvoorbeeld in het bos sta te koken.

Tips en aanvullingen

Je kunt de soep nog wat “extra smoel” geven met:

  • Een plakje zachte geitenkaas
  • Grana Padano of een andere pittige geraspte kaas
  • Geroosterde pijnboom, zonnebloem en pompoenpitten
  • Een scheutje room of een lik crème fraiche
No Comments

Leave a Reply