fbpx
Top
 
 / Recepten  / Clafoutis
28 aug

Clafoutis

Een fantastisch, traditioneel Frans dessert met verse kersen. Een Fransoos zal de kersen met pit bakken, dit om te zorgen dat de Clafoutis niet te nat en te klef wordt.

De Franse keuken staat bekend als complex, maar wees gerust. Een Clafoutis klinkt alleen complex, maar het is super simpel te maken. En de smaak is echt super.

Heb je geen verse kersen? Andere opties zijn kersen uit pot of (verse) bosvruchten.

Als je het warm wilt serveren, wat wel het lekkerst is, bak je ‘m op het moment dat je aan tafel gaat.

Pin recept Recept afdrukken
Personen :4 personen

Clafoutis

  
5 van 3 stemmen
Een fris, Frans gerecht met kersen.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 20 min
Bereiding 40 min
Totaal 1 uur
Bovenwarmte :Eén aaneengesloten ring van briketten op de buitenrand van de deksel
Onderwarmte :1/6 van de bovenwarmte
Gang Banket, Gebak, Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Frans
Trefwoord Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Eenvoudig

Ingrediënten

  • 30 gram boter
  • 500 gram kersen
  • 65 gram suiker 2 eetlepels suiker erbij met verse kersen
  • 40 gram bloem
  • 3 eieren
  • 1/4L volle melk
  • poedersuiker

Optie

  • ijs
  • slagroom

Benodigdheden

  • 1 vel bakpapier

Instructies

  • Strooi twee eetlepels suiker over de verse kersen. Bij kersen uit pot (of bosvruchten uit de diepvries) hoeft dit niet.
  • Verfrommel een bakpapiertje en trek het weer glad. Bekleed hier de Dutch Oven mee.
  • Verspreid de kersen over de bodem van de Dutch Oven.
  • Smelt de boter en roer hier de eieren door.
  • Meng hier geleidelijk de bloem en de suiker door en roer hier als laatste de melk door.
  • Bak het geheel in circa 40 minuten gaar op circa 180 graden.
  • Nu de cake opstaat, is het een goed moment om de gebruikte spullen schoon te maken en op te ruimen.
  • Bestrooi het kort voor serveren met poedersuiker.
  • Serveer lauw, warm of koud.
  • Wanneer het klaar is, smullen maar.

Voedingswaarden

Serving: 100gram | Calorieën: 279kcal | Koolhydraten: 44g | Proteïne: 7g | Vet: 10g | Natrium: 101mg | Kalium: 334mg | Vezels: 3g | Suiker: 32g | Vitamine C: 9mg | IJzer: 1mg

Bron: www.frankrijk.nl

Comments
  • Frans
    14/07/2018, 19:16

    Aan de foto te zien kun je dit ook eenvoudig in een skillet maken?

Leave a Reply