Top
 

Clafoutis

 / Recepten  / Clafoutis
28 aug

Clafoutis

Een fantastisch traditioneel Frans dessert met verse kersen. Een Fransoos zal de kersen met pit bakken, dit om te zorgen dat de Clafoutis niet te nat en te klef wordt.

De Franse keuken staat bekend als complex, maar wees gerust. Een Clafoutis klinkt alleen complex, maar het is super simpel te maken. En de smaak is echt super.

Heb je geen verse kersen? Andere opties zijn kersen uit pot of (verse) bosvruchten.

Als je het warm wilt serveren, wat wel het lekkerst is, bak je ‘m op het moment dat je aan tafel gaat.

Ingrediënten:

  • 30 gram boter
  • 500 gram kersen
  • 65 gram suiker + 2 EL suiker (alleen bij verse kersen)
  • 40 gram bloem
  • 3 eieren
  • 1/4 L volle melk
  • poedersuiker
  • 1 vel bakpapier
  • (optie) ijs en of slagroom

Bereiding:

  • Strooi twee eetlepels suiker over de verse kersen (of bosvruchten). Bij kersen uit pot (of bosvruchten uit de diepvries) hoeft dit niet.
  • Verfrommel een bakpapiertje en trek het weer glad. Bekleed hier de Dutch Oven mee.
  • Verspreid de kersen over de bodem van de Dutch Oven.
  • Smelt de boter en roer hier de eieren door.
  • Meng hier geleidelijk de bloem en de suiker door en roer hier als laatste de melk door.
  • Bak het geheel in circa 40 minuten gaar op circa 180 graden.
  • Bestrooi het kort voor serveren met poedersuiker, of wat basterdsuiker.
  • Serveer lauw, warm of koud.

Bron: www.frankrijk.nl

Comments
  • Frans
    14/07/2018, 19:16

    Aan de foto te zien kun je dit ook eenvoudig in een skillet maken?

Leave a Reply