Top
 

Chokado koek

 / Recepten  / Chokado koek
6 feb

Chokado koek

Chokado koek (Chocolade karamel Dutch Oven koek) is aan het kampvuur eenvoudig klaar te maken. Met name in de winter, maar ook in het vroege voorjaar of late najaar als het buiten guur en koud is het een echte aanrader.

Het is een zeer energie rijke koek. De suikers geven je een snelle een energie boost. De noten, havermout en chocolade zorgen vervolgens dat je nog even vooruit kunt omdat ze hun energie geleidelijk af geven. Chokado koek is dan ook een prima, voordelig, duurzaam en super smakelijk alternatief voor allerlei fancy
energie-bars.De smaak is echt fantastisch, je begint met een heerlijke havermout koek, de chocolade proef je direct. Een krokant knisperend nootje zorgt voor een aangename verassing. Zodra het de koek in je mond op temperatuur komt proef je de rijke karamelsmaak en spookt er nog maar een ding door je hoofd, ik wil nog een hap!

De ingrediënten zijn eenvoudig verkrijgbaar. Als je het Chokado koek proeft geeft dat een goed gevoel, koop je de ingrediënten duurzaam in, dat versterkt dit het goede gevoel!

Ingrediënten

  • Deeg
    • 375 gram Rietsuiker (fair-trade)
    • 250 gram Havermout
    • 600 gr Bloem
    • 3 theelepel Bakpoeder
    • 500 gram Roomboter
  • Vulling
    • 200 gram pure chocola in stukjes gehakt
    • 100 gram noten (hazelnoot of walnoot)
    • 250 ml Slagroom
    • 450 gr Fudge

Bereiding

  • Verwarm je skillet en je DO deksel voor
  • Smelt de boter en maak een mooi crumble deeg door de overige deeg ingrediënten toe te voegen, kneed niet te lang, zodra je “broodkruimels” hebt is het goed.
  • Bekleed de bodem van de skillet met een verfrommeld vel bakpapier.
  • Neem de HELFT van je crumbledeeg en verdeel dit gelijkmatig over de bodem van de skillet en druk het licht aan.
  • Bewaar de andere helft van het crumbledeeg.
  • Bak de bodem in circa 15 a 20 minuten door 5 briketten onder de skillet te leggen en een DO deksel op de skillet te leggen met daarop 12 briketten.
  • Zodra de bodem gaar is haal je het deksel van de skillet en de skillet van de briketten
  • Verhit de 250 ml slagroom met de 450 fudge in een DO en verwarm dit al roerend tot de fudge is gesmolten.
  • Verdeel de vulling van noten en de gehakte chocolade over de bodem van je koek en schenk de gesmolten fudge over vulling.
  • Bedek de vulling met het restant van het crumbledeeg en bak de koek in circa 15 a 25 minuten af door een DO deksel met 12 briketten op de skillet te plaatsen. Er hoeven geen briketten onder de skillet, de bodem is al gaar.
  • Laat de chokado koek wat afkoelen en snij de koek als deze nog warm is. Je kunt er repen van snijden, of kleine blokjes, net wat je prettig vindt.
  • Serveer hem als hij bijna is afgekoeld
No Comments

Leave a Reply