Top
 

Chocolade hazelnoottulband

 / Recepten  / Chocolade hazelnoottulband
12 mrt

Chocolade hazelnoottulband

Petromax heeft een gietijzeren tulband in het assortiment. Dat vraagt om passende tulband recepten. Als je van chocolade of hazelnoot houdt dan valt deze chocolade hazelnoot-tulband zeker in de smaak. Het is een van oorsprong Duits recept en ook Petromax komt uit Duitsland. Qua smaak zal dat niets uit maken maar het is wel een grappige bijkomstigheid.

Het recept is makkelijk te maken en de kruiden in combinatie met de koffie zorgen voor een heerlijke smaak.

Nodig voor de chocolade hazelnoottulband

  • 175 gram zachte roomboter
  • 115 gram basterdsuiker
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 el cacao
  • 1 tl piment
  • 3 losgeklopte eieren
  • 115 gram gemalen hazelnoten
  • 2 el zwarte koffie
  • poedersuiker om te bestuiven

Bereiding van de chocolade hazelnoottulband

  • Verwarm de petromax tulbandvorm vast voor.
  • Maal de hazelnoten, in “outdoor stijl” kan dit bijvoorbeeld door ze tussen een theedoek te leggen en met de achterkant van een bijl fijn te kloppen. Een eind hout of een deegroller kan natuurlijk ook prima.
  • Klop boter met de suiker tot een zo luchtig mogelijk mengsel.
  • Meng het zelfrijdend bakmeel met de cacao en de piment.
  • Voeg  de eieren één voor één toe, telkens één ei in combinatie met één eetlepel bakmeel. Dit zorgt dat het beslag glad en luchtig blijft.
  • Als alle eieren zijn toegevoegd en het beslag glad geklopt is spatel je de gemalen hazelnoten en de koffie door het beslag.
  • Vet de warme tulband vorm licht in en bestuif deze met wat zelfrijzend bakmeel.
  • Giet het beslag in de tulbandvorm.
  • Bak het geheel in circa 50 minuten gaar.
  • Qua temperatuur streef je naar 180 °C, leg een gesloten ring briketten op het deksel, leg één briketje in het midden en leg een ring briketten om de tulband.
  • Het is gaar als deze veerkrachtig aan voelt en als je er een prikker in kan steken die droog blijft als je hem er uit haalt.
  • Laat de tulband een kwartiertje in de vorm afkoelen en plaats hem daarna op een rooster om verder af te koelen.
  • Bestuif de chocolade-hazelnoottulband met ruim poedersuiker.
No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.