Top
 

Caesar salade

 / Recepten  / Caesar salade
12 apr

Caesar salade

Caesar Cardini is een Mexicaan uit Tijuana. Hij is de bedenker van de nu zo bekende Caesar salade. In zijn originele recept worden de volgende ingrediënten gebruikt: romaine sla, knoflook, Parmezaanse kaas, croutons, ei en Worchestershire-saus.

Natuurlijk kun je varieren, laat de Parmezaanse kaas en het ei weg  en ga voor een Grieks tintje met tomaat, olijf en feta. Haalde zomer in je bol en voeg er fruit aan toe. Spekblokjes, (gerookte) kipfilet, eigenlijk alles kan. Ook in de dressing kun je variëren gebruik bijvoorbeeld de dressing beschreven in de broccoli salade. Maar laat je voorl niets voorschrijven, de mogelijkheden zijn onbeperkt en de regels bepaal je zelf!

Nodig

Salade

  • Romaine sla of de jonge variant Little gem
  • croutons
  • ei
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie

Dressing

  • 2,5 dl mayonaise
  • 2 EL gepasteuriseerd eigeel
  • 2 EL Parmezaanse kaas
  • 2 EL citroensap
  • 2 EL sojaolie
  • 2 ansjovisfilets
  • 3 druppels Tabasco
  • 1 teen knoflook
  • zout
Bereiding
  • Pluk de bladen van de romaine sla of de little gem en doe deze in een vergiet en was de sla.
  • Snij een deel van de uitgelekte sla in dunne reepjes (julienne).
  • Het ei willen we serveren met  een mooi zachte dooier. Dit bereik je door het ei 4 minuten koken en daarna in koud water te dompelen om doorkoken te voorkomen.
  • Croutons maak je door een (witte) boterham (zonder korst) in blokjes (brunoise) te snijden. Meng de blokjes met (knoflook) olie en bak deze inde skillet of in een hete DO (Dutch Oven) tot ze mooi bruin en krokant zijn.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.