Top
 

Brownies uit de DO

 / Recepten  / Brownies uit de DO
12 sep

Brownies uit de DO

150823 112008Tijdens onze vakantie in Wiltz kwamen we een meiden-scoutinggroep uit Twello tegen. Een keer samen koken werd snel afgesproken en de enige opdracht was chocola, veel chocola! Piece of cake, liever gezegd, piece of brownie!
Een goede brownie is krokant van buiten en lekker luchtig, iets klef van binnen. Of het je lukt de brownie zo te krijgen hangt erg af van de temperatuur van je oven. Het belangrijkste in de Dutch Oven, veel hitte van boven en weinig van onderen. Verder, maak de brownie niet te dik zodat hij snel klaar is. Heb je veel beslag, bak het dan in twee keer.

Ingrediënten

  • 150 g pure of bittere chocolade
  • 150 g roomboter
  • 125 g suiker
  • 125 g basterdsuiker (lichtbruine)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 g  bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 4 eieren (middel groot)
  • 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten
  • 1 eetlepel bloem om te bestuiven
  • bakpapier

Bereiden

  • Verwarm de DO of skillet met deksel voor. Vet hem goed in voor het bakken of gebruik een vel bakpapier.
  • Chocolade in stukken breken en met de roomboter smelten op laag vuur.
  • Haal de pan van het vuur en meng de suiker, basterdsuiker en vanillesuiker door chocolade.
  • Meng het zout, de bloem en het bakpoeder en roer dit door het suiker/chocolade mengsel.
  • Voeg de eieren één voor één al roerend toe
  • Schenk het beslag in de Dutch Oven en bak deze in 30 à 35 minuten gaar.

De binnenkant moet smeuïg zijn, niet te droog. De brownie als het kan 30 minuten in vorm laten afkoelen, de zijkanten lossnijden, en op een rooster verder laten afkoelen.

Variaties: Voeg 50 g gehakte pecannoten of walnoten toe en verdeel ook over de bovenkant halve pecannoten of walnoten.

Comments
  • Marcel van Blijderveen
    14/03/2018, 10:21

    Arriën,

    De roomboter moet samen met de chocolade gesmolten worden toch?

Leave a Reply