fbpx
Top
 
 / Recepten  / Brownie uit de Dutch Oven
12 sep

Brownie uit de Dutch Oven

Het recept voor deze brownies uit de Dutch Oven is ontstaan tijdens onze vakantie in Wiltz. We stonden op een scoutingterrein en kwamen een meiden-scoutinggroep uit Twello tegen. Een keer samen koken werd snel afgesproken en de enige opdracht was chocolade, héél véél chocolade!

Piece of cake natuurlijk, liever gezegd, piece of brownie!

Dit recept voor brownie uit de dutch oven zit vol met pure chocolade. De meisjes uit Twello vonden het fantastisch en jij hopelijk ook.

Een goede brownie is krokant van buiten en is lekker luchtig, soms iets klef van binnen. Of het je lukt de brownie zo te krijgen, hangt erg af van de temperatuur van je Dutch Oven. Het belangrijkste in de Dutch Oven is veel hitte van boven en weinig van onderen.

Een brownie is geen cake, maak de brownie dus niet te dik. Een dunne brownie is sneller klaar en kan op hogere temperatuur gebakken worden. Is je brownie erg dik dan duurt het bakken langer en moet de temperatuur dus lager.

Als je veel beslag hebt, bak het dan in twee keer. Zelf gebruik ik het liefst een skillet met Dutch Oven deksel, de brownie is dna wat sneller klaar. Bak je met een Dutch Oven, gebruik dan niet te veel onderwarmte!

Brownies uit de Dutch Oven

  
5 van 1 stem
Chocolade, héél véél chocolade.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @Kampvuurkok of tag #kampvuurkok!
Voorbereiding 30 min
Bereiding 40 min
Totaal 1 uur 10 min
Bovenwarmte :Een gesloten ring briketten aan de buitenrand van de deksel
Onderwarmte :1/6 van de bovenwarmte
Gang Banket
Keuken Amerikaans
Trefwoord Vegetarisch
Moeilijk - makkelijk Gemiddeld

Ingrediënten

  • 150 gr pure chocolade
  • 150 gr roomboter
  • 125 gr suiker
  • 125 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gr bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 4 eieren middelgroot
  • bakpapier

Materiaal

Instructies

  • Verwarm de DO of skillet met deksel voor.
  • Breek de chocolade in stukken en smelt het met de roomboter op laag vuur in een andere pan of schaal.
  • Haal de pan van het vuur en meng de suiker, basterdsuiker en vanillesuiker door chocolade.
  • Meng het zout, de bloem en het bakpoeder en roer dit door het suiker-/chocolademengsel.
  • Voeg de eieren één voor één al roerend toe.
  • Leg een vel bakpapier op de bodem van de DO/skillet.
  • Schenk het beslag in de de pan en bak deze in 30 à 35 minuten gaar.
  • De binnenkant moet smeuïg zijn, niet te droog.
  • Laat de brownie als het kan 30 minuten in vorm laten afkoelen.
  • Haal daarna de zijkanten los, en laat de brownie op een rooster verder afkoelen.

Variaties

  • Voeg walnoten of pecannoten toe aan de bovenkant. Verdeel deze over het oppervlakte van de brownie, nadat je het beslag net in de pan hebt gegoten.

Voedingswaarden

Calorieën: 3598kcal | Koolhydraten: 470g | Proteïne: 46g | Vet: 175g | Verzadigd vet: 104g | Cholesterol: 1000mg | Natrium: 1728mg | Kalium: 439mg | Vezels: 8g | Suiker: 345g | Vitamine A: 5035IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 390mg | Iron: 12mg
Comments
  • Marcel van Blijderveen
    14/03/2018, 10:21

    Arriën,

    De roomboter moet samen met de chocolade gesmolten worden toch?

  • Judith
    27/11/2019, 18:20

    Arriën,

    Hoe warm moet een heteluchtoven zijn en hoe lang moet die gaar wordrn

Leave a Reply